© Rootsville.eu

Spanish Harlem Orchestra (US)
tiltle: The Latin Jazz Project
music: Latin Jazz
release date: may 08, 2020
label: ArtistShare
promotion: Lydia Liebman Promotions
info artist:
SHO

© Rootsville 2020


De afgelopen 17 jaar heeft Spanish Harlem Orchestra hun reputatie verdiend als het beste salsa-ensemble van vandaag. Beschouwd als "het leidende licht van de salsa-reconstructiebeweging" (Newsday), heeft SHO zes veelgeprezen albums uitgebracht, waaronder Anniversary (Artist Share), die onlangs de GRAMMY® Award voor Beste Tropical Latin Album hebben gewonnen. Ze hebben opgetreden op de beste podia van de wereld en op bijna elk groot jazzfestival, waaronder die in Newport, Montreal en Monterey. Vooral door hun live optredens heeft SHO met succes een brug geslagen tussen latin en jazzmuziek, getuige hun talloze staande ovaties op festivals en lovende kritieken van de pers. Het Latin Jazz Project bouwt voort op die erfenis en brengt SHO de cirkel rond in de Latin Jazz Arena.

Na een glimp van hun Latin Jazz-bekwaamheid in de loop van hun vorige zes opnames, gaat SHO ‘all in’ op The Latin Jazz Project, hun eerste volledige Latin Jazz-release. Een litanie van jazz-artiesten van het hoogste niveau voegt zich bij het ensemble als solisten van de gasten: Kurt Elling, Miguel Zenon, Tom Harrell, Dave Liebman, Bob Mintzer, Joe Locke en anderen.

Het "Latin Jazz Project" is een natuurlijke ontwikkeling voor "Spanish Harlem Orchestra". Om te beginnen wordt SHO artistiek directeur Oscar Hernández beschouwd als een van de belangrijkste Latin jazzpianisten van zijn generatie. Zijn legendarische carrière strekt zich uit over vier decennia en omvat uitvoeringen en opnames met een indrukwekkende lijst van Latijns-Amerikaanse grootheden, waaronder Tito Puente, Machito, Celia Cruz, Conjunto Libre en Willie Colon, onder anderen. Hernández speelde zes jaar met Ray Barreto en verscheen op vijf van zijn opnames, waaronder de baanbrekende Rican / Struction. Hernández sloot zich vervolgens aan bij de Seis Del Solar-band van Ruben Blades en werd uiteindelijk zijn muzikale leider, die de muzikale koers voor de salsalegende in kaart bracht. Hernández werd al snel de muzikale leider van Paul Simon en de orkestrator en arrangeur van Gloria Estefan

Spanish Harlem Orchestra werkt al lang samen met jazzgrootheden; in 2015 verschenen Chick Corea en Joe Lovano op hun titelloze release en Anniversary had een gastoptreden van Randy Brecker. De traditie zet zich voort op The Latin Jazz Project, met een indrukwekkend kader van jazzelite waaronder Miguel Zenon en Kurt Elling ("Invitation"), Bob Mintzer ("Bobo"), Bob Franceschini ("Acid Rain"), Tom Harrell (" Los Palmas "), Jimmy Haslip en Dave Liebman (" Silent Prayers "). Jonathan Powell ("Round Midnight"), Michael Rodrigeuz ("Fort Apache") en Joe Locke ("Latin Perspective").

tracks:

01 Ritmo De Mi Gente
02 Bobo
03 Invitation
04 Acid Rain
05 Las Palmas
06 Silent Prayers
07 'Round Midnight
08 Fort Apache
09 Latin Perspective
10 Joe and Oscar
11 Descarga de Jazz