© Rootsville.eu

Stephanie Hatfield (US)
tiltle: Out This Fell
music: Singer-songwriter
release date:2020
label: independent
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist: Stephanie Hatfield

© Rootsville 2020


"Out This Fell" is het vierde album van Stephanie en werd onder eigen beheer uitgebracht en geproduceerd door haar man, Bill Palmer, in hun geboorteplaats Santa Fe. Oorspronkelijk afkomstig uit Detroit met een Kentucky hillbilly-erfgoed, heeft Stephanie veel in haar leven gezien en meegemaakt en gebruikt ze haar ervaringen en emoties om haar songwriting aan te wakkeren. De muziek zelf wordt professioneel gespeeld en geproduceerd met een duidelijke pop-glans, versterkt door de mastering door Frank Arkwright van Abbey Road Studios, allemaal ontworpen om de zang van Stephanie te ondersteunen. Een sound die ons terug brengt naar de 70-ties.

Het betreft hier tien originals en het album opent met "Away Gently" een nummer dat klaagt over verloren liefde. Op het volgende "Day or Decades", is het rockgehalte dan weer de rode draad. Vervolgens verhuizen we naar het naoorlogse Italië voor de eerste single ‘Gone Gone Gone’, die is gebaseerd op de Napolitaanse romans van Elena Ferrante. Gedurende een leven van reizen en verkennen is muziek de enige constante voor Hatfield geweest. Op 8-jarige leeftijd zong ze in drie verschillende kerkkoren. Het was geen podiumangst die ze voelde tijdens haar eerste solo-optreden, een lied voor 200 mensen in haar Presbyteriaanse gemeente, maar eerder bang dat ze zou struikelen op weg naar het podium.

Het geluid van het dankbare applaus van het publiek maakte haar verslaafd en Hatfield begon op jonge leeftijd te reizen voor wedstrijden en uitvoeringen. Operatief opgeleid, met uitgebreide studie in Vocal Performance en klassieke muziek aan de Michigan State University, is Hatfield's diverse en professionele muzikale achtergrond duidelijk te horen in haar nieuwste muzikale inspanningen. Het zuidwesten maakt zijn aanwezigheid op de song "Not Her" met wat klinkt als viool en Mexicaanse trompet in de mix. Ook met "Lucy" bevinden we ons terug aan de Mecian border. Deze "Out This Fell" is een mix van nieuwe nummers in een oudere muzikale omgeving een met een knipoog naar Pat Benatar.

tracks:

  1. Away Gently
  2. Day or Decades
  3. Gone Gone Gone
  4. In Those Woods
  5. Not Her
  6. Never Go Away
  7. Lucy
  8. River Still Runs
  9. Michigan
  10. Like Sweetness Does