© Rootsville.eu

Steve Mayone (US)
tiltle: Mayone
music: Singer-songwriter - Americana
release date: december 18, 2020
label: Mayone Music
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: Steve Mayone

© Rootsville 2020


Steve Mayone groeide op buiten New York City en begon in 1978 liedjes te schrijven en bracht zijn muziek uit op cassettebandjes. Na het bijwonen van Berklee College of Music in de jaren 80, speelde en toerde hij met verschillende bands uit Boston, waaronder Treat Her Right, Hummer en The Benders. In 2004 bracht hij zijn eerste cd uit. “Bedroom Rockstar" heeft zijn agorafobie overwonnen en zijn liedjes buiten de voorhoede gebracht. Americana, folk, klassiek en roots-rock, moeiteloos vloeiend van de een naar de ander en nooit zonder verlies van interesse "Unfortunate Son" volgde in 2005 , "Understories" in 2006 en "Long Play Record" in 2009. In 2013 bracht hij een gezamenlijk album uit met zijn nicht Kristina Stykos, "Beautiful Blood". Zijn meest recente release was "Sideways Rain" (2017)

"Mayone" is Steve's nieuwste release en een eerbetoon aan Paul McCartneys album "McCartney" uit 1970. Opgenomen in Brooklyn tijdens de eerste maanden van de wereldwijde pandemie, Steve volgt de boog van het origineel om een geheel eigen album te maken. Beschreven als een "master songsmith" door Americana-UK, zijn nieuwe album stelt niet teleur.

Op deze "Mayone" brengt Steve een blend van soft- en poprock openent met een 30 seconden intro op "The Sweet Suzanne". Bij het beluisteren van "Missouri Loves Company" kan je alsmaar duidelijker de link leggen met die ene van de Fab Four. Dertien tracks die allemaal van de hand zijn van Steve Mayone, inclusief drie die in co-writing zijn geschreven met Matt Keating.

Eerder 2020 begon Mayone met diezelfde Matt Keating het debuutalbum van hun band "Bastards of Fine Arts" te mixen, was het niet dat toen ook Corona, roet in het eten kwam te gooien. Zijn studio werd zijn esaperoom. Het was zo dat Mayone ontsond. Steve speelt gitaar, piano, mandoline, banjo, ukulele, lap steel, bas, drums en percussie. Alle dertie korte tot zeer korte nummers al krijg je nooit het gevoel dat een nummer te kort duurt.

tracks:

01. The Sweet Suzanne
02. Dragging Me Back
03. Muddy Cove
04. Missouri Loves Company
05. Underwater Cave
06. Stuff
07. I’ll Take You As You Are
08. Sweet Little Anchor
09. Can Do Attitude
10. Like You’ve Never Been Away
11. Sing Along Stuff
12. Happy Alcoholidays
13. Airport Goodbyes

musicians:

Steve Mayone · vocals, guitar, piano, mandolin, banjo, ukulele, lap steel, bass, drums, percussion
Yuval Lion · drums on‘Like You’ve Never Been Away’
Andy Plaisted · drums on ‘Stuff’ & ‘Sweet Little Anchor’
Steve Sadler · guitar & synth on ‘Underwater Cave’
Billy Beard · big drum on Underwater Cave‘Airport Goodbyes’
Tauras Biskis – drums
James Rohr – piano, organ
Jef Charland – upright bass
Mike Castellana – guitar
Martha Bourne – lap steel