© Rootsville.eu

Steven De bruyn (B)
tiltle: The Eternal Perhaps
music: Filmisch - Jazz - Soundscapes
release date: january 10, 2020
label: Music Mania Records
info artist: Steven De Bruyn

© Rootsville 2020


Iemand die mee stond aan de wieg van één van de best gekende blues bands uit de vorige eeuw hoeft in feite geen introductie. We hebben het hier over Steven De Bruyn aka Stevo Harpo die op een mooie dag zijn job als leraar naast zich neer legde om zo voltijds muzikant te worden. Zijn instrument was de mondharmonica aka het noeneke of één van de tientallen andere benamingen. Een instrument dat vereenzelvigd wordt met de blues maar dank zijn Toots Thielemans (1922-2016) ook wereldwijd bekendheid verwierf in de jazz scène.


photo Steven De bruyn © Rootsville

Als autodidact leerde Steven zichzelf de knepen van het vak op de mondharmonica en werd zo één van de beste harpisten van ons land...en daar buiten. Je hoorde het al bij de bands "El Fish" en "The Rhythm Junks" er zat meer in dat geblaas van hem. Door de jaren heen componeerde hij ook jazz-nummers en ging daarin heel ver. Mede door zijn skills die hij ontwikkelde met loopings kon hij ook solo gaan optreden en dat is wat nu geschiedt bij het uitbrengen van deze "The Eternal Perhaps".

"The Eternal Perhaps" is zijn eerste solo album en bevat 11 nummers waarvan "Paradise Blue" al voor de officiële release op enige airplay kon rekenen. Naast enkele instrumentale hoogstandjes krijgen we ook een paar nummers die vocaal een mix brengen tussen poëzie en muzikale kunst. Harmonie ten top bij onder meer nummers als "Aanspraak" en "Onder De Regen".

De muzikale keuze van Steven op dit album is flinterdun balanceren in een schemerzone tussen filmische muziek, jazz en vrij expressie waarbij ook het woord fantasie niet ongebruikelijk is. Aan het album werkten mee, Jasper Hautekiet en Annelies Van Dinter en werd opgenomen in de "Détour Studio Brussels" en "GAM Studio" in Waimes. Annelies en haar doordringende klankkleur tekent ook voor de lead vocals op "Our Dream". De bass-grooves van Jasper zijn alom aanwezig en hoogstaand.

Uiteraard haalde hij enkele nummers uit de inspiratie en respect dat hij verkreeg voor "Toots". Zo is er "BXL Midi" waarbij Steven zich haast levendig verplaatst als een ware Marolien door hartje Brussel. Het gebruik van loopings maakt van deze "The Eternal Perhaps" een waar signature album van Steven De bruyn. Het is nu wachten op het juiste scenario, de filmtrack is er al...

tracks:

01 Paradise Blue
02 Maurice the Boss (cat)
03 Aanspraak
04 8 Wrap
05 Sometimes
06 Onderweg #2
07 BXL Midi
08 Our Dream
09 Onder de Regen
10 Ancient Memory
11 Stevo Wonder

musicians:

Steven De Bruyn
Jasper Hautekiet
Annelies Van Dinter