© Rootsville.eu

Steven Troch (B)
tiltle: Leftovers
music: Blues
release date: 2020 (Digital Download Only)
label: Tub Tumper Records
info artist: Steven Troch

© Rootsville 2020


Ook ons boegbeeld van de Belgische harmonica blues heeft zich tijdens de lockdown bezig gehouden met het uitspitten van zijn arsenaal van vergeten nummers of songs die net geen plaatsje vonden in vorige albums. Het resultaat is een verzameling van 13 nummers waarvan er sommigen toch pareltjes zijn. Op deze "Leftovers" staan nummers die op diverse plaatsten werden opgenomen en dateren van de periode uit 2017 tussen 2020.

Steven Troch trok met de verzameling richting de "Tub Tumper Studio" van Bird Stevens waar dit album werd gemixt. Het resultaat is een verzameling van onuitgegeven songs, rareties en alternatieve leftovers. De sfeer is er eentje dat aanleunt bij het album "Cool Iron" dat Steven kwam op te nemen met zijn compadre Lon Eldrige en het resultaat is er dus eentje van akoestische en semi-akoestische blues om naar te luisteren en om van te genieten zoals "I Just Can't Reed Yo' Mind". Onbegrijpelijk dat zulke nummers als "Leftovers" worden beschouwd.

Op "Summershoes" kan je veronderstellen dat het werd opgenomen in een jam-moment maar toch is en blijft het resultaat verbluffend door de relaxe sfeer dat Steven en zijn "Hohner" harmonica komen op te roepen. Zo is er ook en stukje ragtime te horen op "The Fly", een genre dat toch altijd wel voor wat verlichting zorgt. In hetzelfde sfeertje is er ook "All By Myself" wat me dan weer doet terugdenken aan bands als "Tuba Skinny" te midden van Bourbon Street.

Mooi en meeslepend is zeker het eerder filmisch getinte "Almost The Real McCoy", eentje dat als titeltrack van een Vlaamse Western zou kunnen dienen. En alsof dit nog niet genoeg is krijgen we een snuifje Tex-Mex met het walsje "Del Rio". Een zijsprongetje eigen is aan Steven Troch en waardoor hij voor de nodige diversiteit tekent. Ook de jazzrock getinte soundscape "My Own Universe" maakt deze "Leftovers" speciaal. Zo uitzonderlijk dat iedere muziekliefhebber deze in zijn verzameling zou moeten hebben en als dit leftovers zijn wat kunnen en mogen we dan nog verwachten...

tracks:

01. Just A Thursday
02. I Just Can't Reed Yo' Mind
03. Jelly Roll
04. Summershoes
05. The Fly
06. Parnell Street
07. All By Myself
08. Almost The Real McCoy
09. Your Sister
10. So Long Ago
11. Del Rio
12. Bad Taste (Bad Up Version)
13. My Own Universe