© Rootsville.eu

Stripmall Ballads (US)
tiltle: Distant
music: Singer-songwriter - Folk
release date: june 05, 2020
label: Freeloader Free Press
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: Stripmall Ballads

© Rootsville 2020


"Stripmall Ballads" is de alias waar Phillips Saylor Wisor als singer-songwriter door het leven gaat. Een van de oprichters en lid van het veelgeprezen duo van weleer, "The Shiftless Rounders", en touring banjospeler voor de IBMA bekroonde bluegrass band, "King Wilkie". Ook daarna Phillips gaat door met het creëren van originele folkmuziek en dit te danken aan zowel Neil Young als Maybelle Carter.

"Distant" is het sentimentele resulaat, geschreven vanuit Wisors ervaring, met de onvermijdelijke ontmoetingen met verschillende zielen, zowel beladen als wanhopig. Wat betreft een letterlijk oppikken, is het openen van nummer 'Susan at the Crossroad' het begin van deze reis, waarbij Wisor al zijn vertrouwen stelt. Vanaf hier gaan de liedjes door een reeks bezienswaardigheden en situaties, elk met een kenmerkende mix van verdriet en mogelijkheid, een afstandelijk vertrouwen in de mogelijkheid van magie, hoe vluchtig dat moment ook is kan zijn. Het resultaat ervan is iets vervallen en gevaarlijks. ‘Pull Over Johnny’ is een geweldig voorbeeld, een nummer dat vorm kreeg na een avond op een dijk doorgebracht met een bezoek aan een hustler en een vrouw die aan het vissen was toen de zon onderging, legt Wisor uit.

Op de bezwerende en repetitieve en etherische manier roept Phillips bij "Jennifer Pine Tree" het klagende pre-Harvest en post-Crazy Horse op, en dan is er nog de Tennessee pure americana zoals "Juice And Sage" De semi-autobiografische "Slinger" besluit deze reeks op een intieme folk-manier. Sommige nummers hebben een bijna mythische kwaliteit. Anderen voelen zich persoonlijker. Allen zijn net zo bezorgd over het verleden als over het heden en worden alleen in leven gehouden door de onduidelijke toekomst die zeker iets mooier is dan wat we nu beleven.

tracks:

1. Susan at the Crossroads
2. Juice and Sage
3. Don’t Mind Me
4. Valerie
5. Pull Over Johnny
6. Marietta
7. Jennifer Pine Tree
8. Slinger