© Rootsville.eu

Sugar Ray & The Bluetones ft. Little Charlie (US)
tiltle: Too Far From the Bar
music: Blues
release date: may 08, 2020
label: Severn Records
info artist: Sugar Ray & The Bluetones

© Rootsville 2020


Hier is em…de nieuwste schijf van Sugar Ray, warm en dampend, zo vers… We zaten er al een tijdje op te wachten want tijdens de vorige editie van Hookrock had Sugar Ray er al iets van vemeld en had die herhaald tijdens zijn laatste passage in ons land, vorig jaar in noven bij Move2Blues. Op dat moment nog met de ondertussen betreurde Little Charlie, die ons verliet op 06 maart laatstleden. Een laatste eerbetoon aan Charlie op deze geweldige “Too Far From The Bar”, een plaat die swingt als de beesten.


photo Sugar Ray & Little Charlie © Rootsville

Sugar Ray & The Bluetones, meer dan 40 jaar geleden opgericht, zetten hun traditie van hard drivin’ Chicago Blues voort door samen te werken met Nightcat-oprichter Little Charlie Baty, hun 8e release op Severn Records. De nieuwste telg,  geproduceerd door Duke Robillard, bevat negen Bluetone-originelen en zes covers van oner andere Little Walter, Sonny Boy Williamson en een prachtige vertolking van de Billie Holiday-klassieker "I Got a Right to Sing the Blues", geschreven in 1932 door Arlen en Koehler. Dit album is een must voor elke serieuze Blues-fan.

De plaat begint aan topsnelheid met ‘Don’t Give No More Tha You can Take’, met ‘Bluebird Blues’ gaat het tempo iets naar beneden en krijgen we een vettige song met veel plaats voor de Mississippi saxofoon.  De titeltrack ‘Too Far From the Bar’ is een knaller van een boogie waar de piano de pannen van het dak speelt.

‘Too Little Too Late” is dan een echte smartlap van de bovenste plank. De volgende 4 songs siwngen de pan uit, van ‘Reel Burner’ het het rock’n roll-achtige ‘My Next Door Neighbour’. Het betere werk. We mogen dan even op adem komen met het jazzy ‘What I Put You Through”. En met ‘What Will Become Of me’ krijgen we een schitterende slowblues tussen de tanden met heel knap pianowerk.

Het album behoudt zijn muzikaal niveau om uiteindelijk te eindigen met een heel knapp reprise van ‘Reel Burner’. Zoals gewoonlijk levert Surgar Ray hier alweer een fijn staaltje werk af en een mooie herinnering aan Little Charlie.

tracks:

 1. Don't Give No More Than You Can Take
 2. Bluebird Blues
 3. Too Far from the Bar
 4. Too Little Too Late
 5. Reel Burner
 6. Can't Hold Out
 7. Numb and Dumb
 8. My Next Door Neighbor
 9. What I Put You Through
 10. What Will Become of Me
 11. I Gotta Right to Sing the Blues
 12. From the Horses Mouth
 13. The Night I Got Pulled Over
 14. Walk Me Home
 15. Reel Burner (Alt. Take)