© Rootsville.eu

Sunnysiders (HR)
tiltle: The Bridges
music: Blues - Rootsrock
release date: 2020
label: Dancing Bear
info artist: Sunnysiders
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2020


Met het deelnemen aan de "Blues Challenge" contest bewijzen deze "Sunnysiders" dat succes altijd om de hoek op de loer ligt. In 2010 wonnen ze in hun thuisland Kroatië de "Blues Challenge" en een jaartje verder brachten ze het tot halve-finalist in de IBC te Memphis. Dit duo bestaat uit Boris Hrepić Hrepa en Antonija Vrgoč Rola en vinden hun basis in Zagreb. Simultaan met het uitbrengen van dit nieuwe album "The Bridges" vieren deze "Sunnysiders" ook meteen hun 10-jarig bestaan.

Voor de opnamen van dit album deden ze beroep op verschillende muzikale collega's en zo valt ook de naam Norman Beaker op bij het afsluitende "Heaven Blues Band". In tegenstelling met de huisregels van Norman Baker is dit wel een rustige rauwe ballad en niet die Britse blues. Openen doen ze in het gezelschap van ene Hutch en Makin met de ophitsende shuffle " Crossroads Of Your Own". Voor wie deze "Sunnysiders" nog een onbewandeld pad zijn kan je ze vergelijken met Lucy en Wayne van het Amerikaanse duo "Hymn For Her".

Hun nummers dwalen ergens tussen de rauwe blues en punk-rootsrock zoals duidelijk wordt op nummers als het greasy "When You Come So Near", "Tiny Soul" of het met rock ',n roll geïnfecteerde "Blockstop". Hierna krijgen we op "Flogging a Dead Horse" gitarist Neno Belan en Hammondspeler Vedran Krizan te horen waarmee er ook enige diversiteit in deze "Sunnysiders" komt te sluipen.


tracks:

01 Crossroads Of Your Own
02 When You Come So Near
03 Tiny Soul
04 Blockstop
05 Flogging a Dead Horse
06 You’re Not That Good For Me To Cry
07 Hood In The Face
08 No Pockets In The Grave
09 Not The One Of Those
10 Heaven Blues Band

musicians:

Antonia Vrgoc Rola
Boris Hrepic Hrepa