© Rootsville.eu

Surrender Hill (US)
tiltle: A Whole Lot Of Freedom
music: Americana - Country Rock
release date: 2020
label: Blue Betty Records
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist:
Surrender Hill

© Rootsville 2020


het echtpaar en soulmates Robin Salmon en Afton Seekins leerden elkaar kennen in 2013 in Arizona. Beiden waren singer-songwriters die afzonderlijk hun werk op de markt wisten te brengen. Van origine komt deze Afton uit Alaska maar toen ze amper 5 was verhuisden haar ouders richting Arizona en daar ontstond in 2014 dit duo genaamd ‘Surrender Hill’. Het resulteerde in 2015 in een "selftitled" debuutalbum en brengen ze nu hun "A Whole Lot Of Freedom" uit.

"Surrender Hill" brengen uitstekende Americana waarbij je bij het luisteren jezelf lang uit in de zetel kan neer vleien. Op dit album met daarop 18 nummers van de hand van beide singer-songwriters. Deze "A Whole Lot Of Freedom" werd opgenomen in hun eigenste "Blue Betty Studio". Met opener en titeltrack "A Whole Lot of Freedom" krijgen we een beetje honky tonk geluid maar zeker ook een serieuze dosis country rock. Op "Turn This Train Around" geven ze een drive om hun migratie van Californië naar Georgië te verduidelijken. Robin en Afton blijven evenwel trou aan hun droom, ook in moeilijkere tijden, wat te beluisteren valt op nummers als "Wanderer" en "Waiting On A Dream".

Op ballads als "Winter's End" en "Carry On" maar zeker en vast op de prachtige countryballad "I’m Gonna Get It Right" voel je zo wel de gezamelijke liefde voor elkaar maar desalniettemin ook voor moderne country muziek zoals ook te horen op "Broken Down Car" en het met een knipoog naar Patsy Cline gebrachte "Beautiful Wren". Gevoelige en romantische songs als "Spend On Love" en het folky "Will You Pass Me By" doen je gewillig wegdromen waardoor de perfecte harmony tussen Robin en Afton op het voorplan treden.

tracks:

01 A Whole Lot of Freedom
02 Turn This Train Around
03 Winter's End
04 Carry On
05 Broken Down Car
06 Chase Me Down
07 Beautifel Wren
08 Lucky Star
09 Spend On Love
10 Healing Song
11 Will You Pass Me By
12 Wanderer
13 Winter in America
14 I'm Gonna Get It Right
15 Waiting On A Dream
16 Badge Of A Punk Rock Band
17 Live For Today
18 The Ballad Of Rebel Wingfield