© Rootsville.eu

Sylwester Ostrowski (PL)
tiltle: Jammin' With KC
music: Jazz
release date: 2020
label: Agora Label Records
promotion: Lydia Liebman Promotions
info artist:
Sylwester Ostrowski

© Rootsville 2020


Het nieuwe album van Sylwester Ostrowski en Jazz Forum Talents, Jammin 'With KC met Bobby Watson, Logan Richardson en Keyon Harrold, werd op 16 oktober uitgebracht via het platenlabel Agora. Ter viering van de release streamden Ostrowski en Jazz Forum Talents op donderdag 5 november een speciaal concert op Jazz Corner, een van de meest populaire digitale platforms in de jazz in de VS.

Het album bevat Ostrowski op saxofoon, Kacper Smolinski op mondharmonica, violist Tomasz Chyla, altsaxofonist Maciej Kadziela, gitarist Jakub "Mizer" Mizeracki, Kasia Pietrzko op piano en Eric Allen op drums. Speciale gasten zijn onder meer altsaxofonisten Bobby Watson en Logan Richardson, trompettist Keyon Harrold, rapper Royal Chief, zangeres Laura Taglialatela en drummer Daniel Hogans. Jammen met KC is een ansichtkaart uit Kansas City. Dit gedenkwaardige album is het resultaat van de expeditie van de Poolse jazzmuzikanten naar de geboorteplaats van Charlie Parker. De Pools-Amerikaanse ontmoeting maakte deel uit van het Centennial-feest voor Parker, en de timing is belangrijk aangezien het plaatsvond in februari 2020, net voor de pandemie-uitbraak.

Ostrowski bracht op strategische wijze jazzartiesten van drie generaties samen. De eerste generatie heeft Bobby Watson op altsaxofoon en Eric Allen op drums. De tweede generatie heeft Sylwester Ostrowski op tenorsaxofoon, Logan Richardson op altsaxofoon en Dominique Sanders op bas. De derde generatie omvat nieuwe en opkomende artiesten uit Polen. Pianist Kasia Pietrzko, saxofonist Marek Kadziela, gitarist Jakub Mizeracki, violist Tomasz Chyła en mondharmonicaspeler Kacper Smoliński. Zij zijn de winnaars van de Jazz Forum Showcase van vorig jaar, mogelijk gemaakt door Szczecin Jazz, vandaar de naam Jazz Forum Talents.

Sylwester Ostrowski is een ervaren tenorsaxofonist, componist, producer en bandleider. Hij heeft een carrière opgebouwd rond samenwerkingen met andere artiesten en samenwerkingen met jazzinstellingen via zijn organisatie Szczecin Jazz. Zijn werk heeft de stad Szczecin zijn geboorteplaats opgeleverd, het label "The Jazz Capital of Poland" en de titel van Ere-ambassadeur van Szczecin City. Voor dit concert wordt hij vergezeld door een groep van vijf van de beste rijzende sterren van Polen. jazz, geselecteerd uit de muzikanten die vorig jaar deelnamen aan de Jazz Forum Showcase, mogelijk gemaakt door Szczecin Jazz: Kacper Smolinski, Tomasz Chyla, Maciej Kadziela, Jakub "Mizer" Mizeracki en Kasia Pietrzko. Elke muzikant is al goed ingeburgerd op de Poolse scene, waaronder het ontvangen van de hoogste eer in de jaarlijkse lezersonderzoeken van Jazz Forum.

 

tracks:

01 Burnt Ends
02 Burnt Ends (Welkom To Kansas City)
03 Scetches Of Missouri
04 Donna Lee
05 Chiefs Kingdom
06 Dog's Ducks
07 Once In Ohama
08 Confirmation
09 Burnt Ends (Key)