© Rootsville.eu

Taber Gable (US)
tiltle: Hidden Driveways
music: Jazz - Fusion
release date: october 09, 2020
promotion: Lydia Liebman Promotions
info artist:
Taber Gable

© Rootsville 2020


Op 9 oktober brengt pianist / toetsenist, zanger en componist Taber Gable zijn debuutalbum Hidden Driveways! Met de release van Hidden Driveways is de veelgevraagde pianist / toetsenist Taber Gable nu trots om zijn eigen, soms verborgen talenten in de schijnwerpers te zetten, als componist, arrangeur en vocalist. Op deze elf nummers tellende collectie originelen wordt Gable bijgestaan door saxofonist Sarah Hanahan, gitarist Andrew Renfroe, bassisten Kyle Miles en Drew Moore en drummer Jonathan Pinson.

In uitvoering en compositie ontvouwt Taber Gable een sonische landschap dat zijn basis heeft gebouwd op een veelheid aan muzikale invloeden. Vanaf de jonge leeftijd van negen - waarbij enkele van zijn eerste muzikale ervaringen teruggingen op de piano in zijn plaatselijke kerk - merkte Gable dat hij organisch aangetrokken werd tot een reeks stijlen, waaronder jazz, gospel, klassiek, pop, R&B, soul, neo soul, onder anderen. Met een melancholische, Drake-achtige aflevering is "Tears" een opvallend nummer uit deze collectie, dat een trapbeat vertoont die smaakvol is toegevoegd door Jonathan Pinson, terwijl "Committed" een op funk geïnspireerd deuntje is.

"Unspoken Realities" trekt overeenkomsten tussen een romantische relatie en de relatie van een artiest met de muziekindustrie. Het nummer bespreekt de aanvankelijke onschuld van muzikaal vakmanschap, wanneer een artiest simpelweg van muziek houdt omwille van de kunst, vóór de ervaring van afwijzing en twijfel aan zichzelf - een soms parallelle cyclus van gebeurtenissen met die van een fysieke relatie. Op dit nummer zijn Tabers gevoelens voor het vinden en behouden van inspiratie als artiest verpakt in de tekst van een liefdeslied over een vluchtige relatie. Een laatste opvallende track van het album is "Prayer for my People", geschreven eind 2019. Na verder persoonlijk onderzoek naar zwart erfgoed, werd Taber geïnspireerd om een ​​track te componeren die het formaat van een hymne volgde, met een herhaalde outro-sectie, links open voor meditatie en reflectie.

Met deze release na de brute moorden op Breonna Taylor, Ahmad Arbery en George Floyd om er maar een paar te noemen, dient dit nummer als Tabers bescheiden aanbod om de zorg en voortdurende roep om verandering te ondersteunen die moet plaatsvinden. Meesterlijk opgenomen in één opname, sluit Jonathan Pinson deze angstaanjagende sentimentele compositie af met een bonzende basdrum, die de hartslag symboliseert van de vele verloren levens. Taber reflecteert: "dit nummer was echt het meest magische moment van de opname, omdat iedereen zo synchroon liep en reflecteerde over alles wat er in onze tijd gebeurt." Gedurende Hidden Driveways toont Taber zijn talenten op piano, keyboards, synths en zang, en wordt hij toegeschreven aan de compositie en het arrangement van alle elf nummers.

 

tracks:

01 Don't Let Life Hold You Down
02 Ache
03 Pride
04 Tears
05 Committed
06 I'm Just Tryna Talk To You
07 Unspoken Realities
08 Susie
09 Prayer For My People
10 Never Alone
11 Cold