© Rootsville.eu

Tas Cru (US)
tiltle: Drive On
music: Blues-
release date: 2020
label: Subcat Records
radio promotion: Rick Lusher (mail)
info artist: Tas Cru


© Rootsville 2020


Van "Radio Promoter" Rick Lusher kregen we twee albums in de bus ter recensie. In 2009 leerde in het album "Grizzle 'n Bone" kennen en was ik meteen overdonderd door de diversiteit van deze, tot nog toe voor mezelf onbekende, blues artiest. Ondertussen heb ik nog wel via enkele albums zijn kwaliteiten mogen ervaren en dat is ook waarom deze het eerst in de picking order kwam te liggen. De naam, Tas Cru. Tas Cru is een ongeslepen diamant, ruw maar met veel karaat en dus onbegrijpelijk dat hij nog niet op onze podia terecht is gekomen. In 2006 was er zijn debuutalbum "Biscuit"

In 2018 bracht "Tas Cru" op "Subcat Records" het album "Memphis Song" uit en nu is er op datzelfde label deze "Drive On". Tas Cru mocht in 2014 een "Keeping The Blues Alive" award in ontvangst nemen mede door zijn inzet naar de scholengemeenschap toe. Onder het mum van "Blues For Kids" bracht hij ook twee albums uit. Eentje daarvan kreeg de titel" Even Bugs Sings The Blues" mee.

Op deze "Drive On" vinden we 10 nummers terug met als eigenschap allen originals. Op negen ervan eigent deze Tas Cru zich zelf de credits toe. Enkel het afsluitende "Devil In Your Heart" schreef hij samen met Mary Ann Cascale waarop ze te horen is met haar howlin' voice. Iemand die ook op andere van zijn albums als songwriter uit de verf komt. Deze uit Long Island afkomstige Mary Ann haar album "Restless Heart" uit 2016 werd destijds geproducet door Tas Cru.

Blues, soul en niet in het minst ook een saxofoon zijn de wel gekende ingrediënten die hij zich als eigenschap voor zijn nummer toegeëigend. Een schoolvoorbeeld daarvan is het prachtige instrumentale "In This Moment". Opener is de shuffle "That Lovin' Thang" en daarmee is de toon meteen al gezet. In een mix van blues en soulblues krijgen we vervolgens ook met heerlijk vullende backing vox nummers als "Save Me", een nummer dat hier in België zonder meer geassocieerd zal worden met de blues van Luke Walter Jr. en zijn "Blue Blot".

Het album is een aaneenshakeling van prachtig enummers met ook op "Cry No More" tijd voor een soulvol slow-bluesje. Een floorfiller pur sang is dan ook "Money Talks" daar waar de titeltrack enigszins in een waas van geheimzinnigheid begint waardoor het nummer explodeert in een mix van blues en funk. "Shookie Shake", "Memphis Blue", je kan ze allemaal onder diezelfde noemer onderbrengen, alle 10 goed!

tracks:

01 That Lovin' Thang
02 Money Talks
03 Drive On
04 Save Me
05 Cry No More
06 Kinda Mess
07 Shookie Shake
08 In This Moment
09 Memphis Blue
10 Devil In Your Heart

musicians:

Tas Cru
Mary Ann Cascale
Leanne MacRaye
Gary Manse-Neal
Anthony Terry
Gabe Stillman
Bob Perdy
Colin "Big Yellow Dog" Beatty
Andy Hearn
Cathy Lamanna
Sonny Rock
Ron Keck