© Rootsville.eu

Terminal Station (Can)
tiltle: Brotherhood
music: blues - bluesrock
release date: october 30, 2020
label: independent
promotion: Sarah French Publicity
info artists: Terminal Station

© Rootsville 2020


Wanneer we ons willen toeleggen op de blues die ons uit Canada komt te bereiken zijn we zonder meer nog wel enkele jaren zoet. Zo ook met het nieuwe album van de bluesrockband "Terminal Station".

"Terminal Statio"n is een bluesrockband in de beste zin van het woord. Ze nemen het traditionele bluesgeluid en trappen het in een hogere versnelling. Hun muziek is rauw en opwindend - vol vette baslijnen, explosief drumwerk, risicovolle solo's en gepassioneerde zang. De leden van Terminal Station, Scott Smith (zang, gitaar), Jeremy Holmes (bas), Darryl Havers (toetsen) en Liam MacDonald (drums), zijn al meer dan twee decennia hoofdrolspelers in de blues- en rootscene van Vancouver.

In de afgelopen jaren heeft Terminal Station honderden shows gespeeld en een reputatie opgebouwd als een live-act die je gezien moet hebben. Hun derde album "Brotherhood" werd live opgenomen in de studio en mixt traditionele bluesgeluiden met rock in Allman Brothers-stijl, Booker T-funk, rhumba uit New Orleans en garageblues uit North Mississippi. Speciale gasten op het album zijn onder meer de Australische mondharmonica-ace Victor Polyik, Dominic Conway op saxofoon, John Sponarski op gitaar en Colleen Rennison op harmonievocalen.

Hun nieuwe album "Brotherhood" bevat 12 nummers. Nadat ze stevig openen met het psychedelisch aanvoelende "Barrelhouse" krijgen we op "One More Bottle" met daarop een battle tussen de gitaar van Scott Smith en de toetsen van Darryl Havers. Heavy ritme beats zetten de toon voor "Chicago Calling' daar waar op "Ain't Giving Up On Rock N' Roll" uitteraard de rock 'n roll in de spotlights komt te staan.

Verrassend binnen komend is zeker de ballad " If You Don't Know Me Now" daar waar op " It's Not The End Of The World" een soort evenwicht wordt gevonden tussen rock en heavy country. Met iemand als Darryl Havers acher de black & white keys mag een ode aan de master van de "B3", Booker T niet weg blijven, iets waar ze bijzonder goed in slagen met het instrumentale nummer "Booker D", 't zal wel de D van Darryl zijn ;-). Om af te sluiten zakken deze bluesrockers af way down south met "Voodoo Queen".

tracks:

1. Barrelhouse
2. One More Bottle
3. Poor Lightnin’
4. Chicago Calling
5. Ain't Giving Up On Rock N' Roll
6. If You Don't Know Me Now
7. Take Me Back Or Let Me Go
8. It's Not The End Of The World
9. One More Shot
10. Nothin' But Trouble
11. Booker D
12. Voodoo Queen