© Rootsville.eu

Terry Ohms (US)
tiltle: Cold Cold Shoulder
music: Alt-Rock
release date: 2020
label - distribution:Cornelius Chapel / Bertus
promotion: Klanderman Promotion
info artist: Terry Ohms

© Rootsville 2020


Als solo artiest is deze Terry Ohms voor mezelf nog een onbeschreven blad ook al bracht hij vorig jaar nog zijn "Terryfirma" uit. Nu is er met deze "Cold Cold Shoulder" de opvolger. Een album met daarop 8 intrigerende alternatieve rock songs. Voorheen de frontman van Vulture Whale, neemt Wes McDonald tegenwoordig op als Terry Ohms.

Ook nu komt de uit Birmingham AL. afstammende Terry Ohms overwaaien met 9 nieuwe songs. Nu zal ik nog wel niet alleen zijn die onwetend deze "Cold Cold Shoulder" uit de speakers hoort knallen want meestal blijft hij net onder de radar. Met zijn muziek brengt hij nu niets nieuws maar raast hij eerder terug in de tijd.

Alle 8 de nummers hebben als rode draad het dominerende eclectische gitaarspel. Tergelijk strak maar ook los van elkaar maar dan toch in een eenheid door soms donderende basgrooves. Openen doet deze "Cold Cold Shoulder" met "King of The Mountain" en daarmee ben je verbonden met het meer dan 40 minuten durende, soms helse, ritme van Terry Ohms.

"What Do You Mean, What Do I Mean? " brengt ons dan weer underground rock zoals we deze van een Lou Reed konden verwachten en kom je enigszins terecht in pure electroshocktherapie. Ook met afsluiter "That Song" neemt hij ons mee op een trip outta space....

tracks:

1. King of The Mountain 
2. Rock of Gibraltar
3. What Do You Mean, What Do I Mean? 
4. IMO JSYK BTW
5. All In The Past 
6. Where You Comin From 
7. Making The Most 
8. That Song