© Rootsville.eu

The Bluesbones (B)
tiltle: Live on Stage
music: Bluesrock
release date: november 20, 2020
label: Donor Productions (Naked)
info artist: The Bluesbones


© Rootsville 2020


Toen "The Bluesbones" in samenwerking met "Swing Wespelaar" op het eind van 2019 richting Haacht centrum trokken voor het opnemen van een nieuw "Live" album kon niemand weten dat het allemaal zulke wending zou gaan nemen. "The Bluesbones" verschenen op onze podia in 2012 en al meteen stegen ze richting top. Hun debuut album "Voodoo Guitar" verscheen nog datzelfde jaar en het verhaal leek wel eentje van een "never ending story". Dit nieuwe album "Live On Stage" had als doel om als echte Eburonen nieuwe buitenlandse gronden te gaan veroveren maar de Corona pandemie besliste daar anders over.

Tijdens hun bestaan hadden deze "Bluesbones" al alles gezien en wonnen ze in 2016 zelfs de "Belgian Blues Challenge" waardoor ze in 2017 onze kleuren mochten gaan verdedigen op de "European Blues Challenge" in Denemarken. Na meer dan 400 shows op nationale en internationale podia werd het dus uitkijken naar nieuwe doelen. Eerder dit jaar viel de wereldwijde culturele scène zowaar op zijn gat en daar zit je dan met een pas opgenomen album. Zoals zo vele van hun lotgenoten werd er van de nood dan maar een deugd gemaakt en besloten ze het album als dusdanig toch nog op de markt te brengen, een latere "Live on Stage"-tour zal dan nog wel worden uitgetekend.

"The Bluesbones" voorstellen is zoals een open deur intrappen en dus vallen we maar meteen met die deur in huis. Deze "Live On Stage" is al het 3de "live" album van deze bluesrockers. Na studio albums als "Saved By The Blues" en het gelauwerde "Chasing Shadows" uit 2018 kreeg de band alsmaar internationale erkenning en airplay, en dit is niet eens zo verwonderlijk ook. Geen grijsgedraaide covers maar eigen, meer dan sterke, originals zijn dan ook het handelsmerk van deze "The Bluesbones". Door de jaren heen was er ook de versterking met Edwin Risbourg als Hammond adept die dan de conversaties met het indrukwekkende gitaarwerk van Stef Paglia dieper zou gaan uitspitten, al meteen werd dit een succes.

Voor deze "Live on Stage" werden 12 titels geselecteerd waarbij de ganse band zowaar in de spotlights komt te staan gedragen door de doordringende stem van Nico De Cock. Als doorwinterde bluesrockers open ze dit bal met "Find My Way Out", een nummer waaraan zowat de ganse band aan meewerkte. Nummers als door de ritme sectie bombastisch gedragen "The End" of de uitstap richting way down south met "Demon Blues". Ze dragen allemaal de signature van deze "The Bluesbones". Ook het swampy getinte "Going Down" of het misschien wel autobiogafische "Betrayel", geschreven door Edwin Risbourg, zijn nummers die ieder optreden voor de nodige emoties komen te zorgen. Diep geankerde bluesrock net zoals het "Tin Pan Alley" bluesje "Sealed Souls" waarbij de heerlijke gitaarrifjes van Stef Paglia je rillingen komen te bezorgen.

"Cruisin' " Komt dan weer uit hun misschien wel meest bluesy album "Saved By The Blues" waarna ze er uit gaan nemen met "Whiskey Drinking Woman" waiting for a new dawn to come....

tracks:

01 Find My Way Out
02 The End
03 Demon Blues
04 Going Down
05 A Better Life
06 The Witchdoctor
07 Betrayel
08 Sealed Souls
09 Romance For Rent
10 Cruisin'
11 Pshycho Mind
12 Whiskey Drinking Woman

musicians:

vocals: Nico De Cock
guitar: Stef Paglia
bass: Geert Boeckx
Hammond: Edwin Risbourg
drums: Jens Roelandt