© Rootsville.eu

The Claudettes (US)
tiltle: High Times in the Dark
music: Blues, Punk
release date: april 03, 2020
label: Forty Below Records
info artist: The Claudettes

© Rootsville 2020


De Claudettes combineren Chicago piano blues met de vol gas van rockabilly en punk en de zwoelheid van de jaren 60 soul om zo een spannend nieuw hoofdstuk in Amerikaanse rootsmuziek te schrijven.

De band bestaat uit zangeres Berit Ulseth, Johnny Iguana, Zach Verdoorn en Michael Caskey. The Claudettes brachten in 2018 hun debuutalbum uit met als titel "Dance Scandal at the Gymnasium". Hun opvolger, deze "Hard Times in the Dark" komt er in volle Corona tijden en bestaat uit 11 tracks en wordt uitgebracht bij "Forty Below Records", het label waar ook Sugaray Rayford zich thuis voelt.

Ook al bevinden deze "The Claudettes" zich in het blues milieu toch zie ik ze als een vreemde eend in de bijt. Veel heeft te maken met de klankkluer van zangeres Berit Ulseth die met nummers als "Grandkids, Wave Bye Bye" wel bluesy aanvoelt maar met nummer als "Creeper Weed" toch volledig de kaart trekt van Punk.

Een soort barrelhouse blues krijgen we dan met "Declined" en "You Drummers Keep Breaking My Heart" maar al bij al is het een album dat je met het beluisteren ervan enige tijd zal vergen om hun idee volledig in je te kunnen opnemen als is de afsluitende ballad "The Sun Will Fool You" best wel aardig om bij weg te dromen en zoals het spreekwoord zegt, op ieder potje past wel een deksel.

tracks:

01 Bad Babe Losin' Touch
02
245
03 I Swear To God, I Will
04 Creeper Weed
05 Grandkids, Wave Bye Bye
06 One Special Bottle
07 Declined
08 I Don't Do That Stuff Anymore
09 Most Accidents Happens
10 You Drummers Keep Breaking My Heart
11 The Sun Will Fool You