© Rootsville.eu

The Dirty River Dixie Band (US)
tiltle: High Life In San Antone
music: Dixie, Hot Jazz
release date: 2020
info artist: The Dirty River Dixie Band

© Rootsville 2020


The Dirty River Jazz Band is een traditionele jazzband uit San Antonio, Texas. De eerste bandleden ontmoetten elkaar oorspronkelijk aan de Texas Lutheran University in Seguin, Texas; waar de meesten muziek studeerden. Na een concert van San Antonio's eigen Jim Cullum, besloten Chris Alvarado en Kris Vargas om een ​​soortgelijke groep samen te stellen. Hun eerste openbare optreden was onder een prieel op het plein van het centrum van Seguin, waar ze meteen de aandacht begonnen te trekken.

De band wordt geleid door Drummer, Vocalist en Arrangeur Chris Alvarado, die ook boekingen afhandelt. De band wordt op het podium geleid door Cornetist Kris Vargas en ondersteund door Ian Anderson (Trombone), Nick Brown (Klarinet) en Dan Walton (Piano), Tyler Jackson (Banjo / Gitaar), Edwin Brown (Tuba) en Sarah Ulloa ( Zang)! Deze groep is te horen op hun nieuwste album getiteld "LIVE & KRAZY", dat in januari 2019 werd opgenomen in Jazz, TX.

Het geluid van The Dirty River Jazz Band bootst nauw samen met The Jim Cullum Jazz Band, die de leden van de band heeft begeleid. Andere vergelijkbare artiesten zijn onder meer: ​​Louis Armstrong, Jelly Roll Morton, King Oliver, Kid Ory, Fats Waller, Turk Murphy, Lu Watters en vele anderen. Omdat iedereen in de band muziekpedagoog is, is het doel van de band om veel energie en expertise te brengen in een muziekstijl die sommigen zijn vergeten. De brullende 20 'komen terug en The Dirty River Jazz Band is de toekomst van traditionele jazz in Texas.

tracks:

01 Dipper Mouth Blues
02 Dinah
03 Moonglow
04 Snake Rag
05 Baby Won't You Please Come Home
06 Stevedore Stomp
07 China Boy
08 Jungle Nights In Harlem
09 Go Back Where You Stayed last Night
10 I Never Knew
11 A Message From Jim