© Rootsville.eu

The Furious Seasons (US)
tiltle: La Fonda
music: Folk
release date: 2020
label: Stonegarden Records
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist:
The Furious Seasons

© Rootsville 2020


The Furious Seasons is een akoestisch trio die verhalen te vertellen hebben. Hun verhalen zijn er van personen in wanhopige situaties, kronieken van het leven in het Los Angeles van de 21e eeuw en verhalen van stilletjes heroïsche individuen, vaak verteld met een knipoog naar het onverbiddelijke verstrijken van de tijd. De veelgeprezen songwriter, zanger en gitarist David Steinhart maakt liedjes die lyrisch leven op de hoopvolle kant van melancholie, met een afwisselende benadering van songwriting, grimmig en etherisch, en perfect voor een akoestische behandeling. De soepele begeleiding van dit kleine strijkorkest zorgt voor een verrassende tonale weelderigheid, waardoor uiteindelijk een hypnotiserend universum ontstaat waarin de luisteraar zich even kan verliezen. Luister naar deze nummers en ze zullen je veranderen. Veteraan Los Angeles-songwriter David Steinhart heeft decennia aan songwriting gedestilleerd op meer dan 20 albumreleases, en met zijn broer heeft Jeff in de jaren '90 en '00 door de VS en Europa getourd in de bands Smart Brown Handbag en Pop Art.

Voortbouwend op het succes van het album "Now Residing Abroad" uit 2018 raakte Steinhart verteerd door een nieuwe liederencyclus die zich bezighoudt met de harde realiteit van het verlies van een beste vriend door de verwoestingen van drank. Dit was uniek zijn verhaal om te vertellen, en tijdens een seizoen van woedend zoeken naar de ziel en gekke schrijven, werd het verhaal eindelijk gerealiseerd. De teksten van Steinhart in deze nieuwe nummers bloeien met verfijnde details, markeren op intieme wijze de boog van een buitenmaats leven dat hartstochtelijk maar ook roekeloos wordt geleefd, en brengen de nasleep en gevolgen van een leven als een komeet scherp in beeld.

Folsongs over de realiteit van het leven die ondanks het soms eentonig brengen toch soms voor wat verheldering zorgen. Het instrumentaruim van akoestische gitaar, contrabas en de dromerige vocals zijn hier op deze "La Fonda" perfect uitgebalanceerd op een thin line van folk soms met jazzy ondertoon.

tracks:

  1. As A Matter Of Fact
  2. Figure It Out
  3. Burn Clean
  4. I Was An Actor
  5. Slide Into Sadness
  6. Statistically Speaking
  7. Pitch Black
  8. Vast Divide
  9. Your Irish Funeral
  10. I Want To Be Sure

musicians:

Jeff Steinhart
P.A. Nelson
David Steinhart

additional musicians:

Aubrey Richmond: Violin
Eduardo Tancredi:Drums and Percussion
Arlan Oscar: Accordion
Alfonso Rodenas: Percussion on “Your Irish Funeral”, Backing Vocals on “Burn Clean”