© Rootsville.eu

The Grasso-Ravita Jazz Ensemble (US)
tiltle: Jagged Spaces
music: Jazz
release date: January 15, 2021
label: Grassvita Music
promotion: Jazz Promo Services
info artist:
The Grasso-ravita Jazz Ensemble

© Rootsville 2020


Gitarist Skip Grasso en bassist Phil Ravita hebben een set origineel en fris nieuw jazzmateriaal van hoge kwaliteit opgenomen dat kan worden overgenomen door de hedendaagse jazzartiesten. Ze verzamelden een bijzonder sterk kwintet en het resultaat zijn de negen nieuwe originelen waaruit Jagged Spaces bestaat. Met tenor- en sopraansaxofonist Benny Russell, pianist Greg Small en drummer Nuc Vega die allemaal hun muzikale persoonlijkheid aan het kwintet toevoegen, speelt het Grasso-Ravita Jazz Ensemble op Jagged Spaces vier nummers van Grasso, twee per stuk van Ravita en Russell, en één van Small.

De set begint met Grasso's "Jagged Spaces", die een zingbare melodie heeft, samen met vloeiende en onvoorspelbare sopraan-, gitaar-, piano- en drumsolo's. Het dient als een kennismaking met de groep. De relaxte jazzwals 'Her Life Incomplete', 'Songhai' (benadrukt door Benny Russell's tenorsolo die zowel soulvol als exploratief is), en de mineur-toned straight ahead blues 'Blue Sunshine' (met een bijzonder snelle bassolo van Ravita Het ene stuk vloeit logisch over naar het volgende, maar elk valt op als een potentiële toekomstige standaard. "Circles" is licht funky en heeft een doordachte piano en gepassioneerde sopranen. "All About Cynthia" is een warme tedere ballad, terwijl "LatinFor Leandro" een beetje urgentie in zijn thema heeft, wat leidt tot geïnspireerde gitaar-, tenor- en bassolo's. De laatste twee stukken, "The Homecoming" en "Chasing Shadows", sluiten het project af met optimistisch en rustig vrolijk spel.

Alle vijf muzikanten zijn bekwame improvisatoren die actief zijn in de omgeving van Baltimore / Washington. Skip Grasso is freelancegitarist en heeft opnames gemaakt met de Don JunkerBig Band en de Hank Levy Alumni Band, naast af en toe optreden als solo-gitarist. Bassist Phil Ravita heeft opgetreden in een breed scala van instellingen met nationaal bekende artiesten. Benny Russell leidde een all-star orkest (de New York Association), werkte samen met het Next Legacy Orchestra, produceerde concerten en schreef verschillende opmerkelijke stukken in opdracht voor grote ensembles. Pianist Greg Small, die ook een getalenteerde trompettist is, heeft met veel lokale artiesten gewerkt op tal van jazzfestivals, terwijl drummer Nucleo Vega ook veel gevraagd is vanwege zijn smaakvolle en ondersteunende spel. Samen hebben deze vijf muzikanten op Jagged Spaces niet alleen het debuut opgenomen. van hun veelbelovende groep, maar introduceren negen nieuwe stukken die het verdienen om gehoord te worden

tracks:

1. JAGGED SPACES
2. HER LIFE INCOMPLETE
3. SONGHAI
4. BLUE SUNSHINE
5. CIRCLES
6. ALL ABOUT CYNTHIA
7. LATIN FOR LEANDRO
8. THE HOMECOMING
9. CHASING SHADOWS

musicians:

Skip Grasso -guitar
Phil Ravita -acoustic bass and electric 6 - string bass
Benny Russell -tenor saxophone, soprano saxophon
Greg Small –piano
Nuc Vega -drums