© Rootsville.eu

The Legendary Ingramettes (US)
tiltle: Take A Look In The Book
music: Blues - Gospel
release date: 2020
label: Virginia Folktime Records
info artist: The Legendary Ingramettes

© Rootsville 2020


Wat een geweldige ontdekking deze total voor mij onbekende Legendary Ingramettes. Dames met pit uit Richmond, Virginia, die hun nieuwste cd in slechts 3 dagen hebben opgenomen. Bijna zes decennia geleden vormde zangeres, pianiste en activiste Maggie Ingram een ​​familiezanggroep die uitgroeide tot een gospelmuziekinstelling.

Nu geleid door haar dochter, Rev. Almeta Ingram-Miller, en kleindochter Cheryl Maroney Beaver, keren de Legendary Ingramettes terug met hun eerste album sinds de oudere Ingram in 2015 overleed. Met muzikale begeleiding die uitsluitend bestond uit piano, bas en drums, is “Take A Look In The Book” een uitstekende showcase van de Ingramettes en hun krachtige, veelzijdige stemmen.
Het album opent op een vrolijke noot met "The Family Prayer", waar de Ingramettes met een stuiterend ritme en een heldere, zwierige piano enthousiast luisteraars verwelkomen voor gebed en spirituele gemeenschap.

Met nummers als 'I've Endured', 'Hold On To God's Unchanging Hand' en een prachtige, eerbiedige cover van Bill Withers 'klassieke' Grandma's Hands ', pakt “Take A Look In The Book” de traditionele evangeliethema's van geloof, toewijding en doorzettingsvermogen in tijden van crisis. De muziek hier is een helende balsem voor de geest en een passende bijdrage aan de erfenis die Maggie Ingram zoveel jaren geleden heeft opgericht.

Dit is een plaat die je moet beluisteren op een donkere, regenachtige dag. De zon begint onmiddellijk te schijnen en je wordt er meer dan blij van. De verschillende stemmen vullen elkaar perfect aan en zetten je onmiddellijk in beweging, clap your hands brothers and sisters, hallelujah and praise the Lord !!!!!

tracks:

01.The Family Prayer  
02.Take a Look in the Book   
03.Grandma's Hands
04.When Jesus Comes
05.Rock Of Ages         
06.I've Endured
07.Time is Winding Up
08.Hold to God's Unchanging Hand
09.Beulah Land/I Wanna Go There
10.Until I Die