© Rootsville.eu

The Lucky Losers (US)
tiltle: Godless land
music: Blues
release date: 2020
label: VizzTone Records
info artist: The Lucky Losers

© Rootsville 2020

 

Kathy Lemons en Phil Berkowitz zijn het dynamische duo The Lucky Losers uit San Francisco. Zij en hun band hebben met “Godless Land” naar mijn mening hun beste werk tot nu toe uitgebracht. Hun vierde album mixt blues en funk en jazz en honky tonk en R&B voor een leuke rit door 12 originele en zeer fijne nummers.

Lemons en Berkowitz delen de zang en Phil doet het harpwerk. “Half Of Nothing” trapt het album af. De band krijgt een stoere, funky groove en Lemons zingt met echte emotie en Berkowicz voegt smaakvolle harmonica toe. Het is een levendige en geweldige opener."Godless Land", is het titelnummer. Lemons zingt weer met gevoel, terwijl Berkowitz haar weer stevig ondersteunt. Zijn harp solo is aangrijpend en past mooi in de mix. Bijna 7 minuten lang maakt de band hun punt over ons huidige morele kompas.

“Mad Love Is Good Enough” heeft Phil als frontman van de band en Kathy harmoniseert. Berkowitz biedt nog een korte en goede harpsolo. "No Good Lover" is een duet in rockabilly-stijl en met een opzwepende beat, waar de gitaarsolo ook beste te genieten valt. De barrelhouse-piano ter ondersteuning draagt ​​ook goed bij aan de mix.

In "Be You" biedt het koppel een mooie bluesachtige ballad aan en met "Catch Desire By The Tail",wordt de zaak een beetje vetter. Akoestische en elektrische slide-gitaren zijn te horen in 'Leave You On The Side Of The Road'. "Can't Keep Pretending" heeft een gospel-gevoel met het orgelintro en gaat dan over in een funky groove met wat zachte zang en mooi harpwerk. De volgende is "One Good Eye", een koele en langzame blues met donkere boventonen. De harp-solo's en instrumenten mengen zich om de sfeer te bepalen terwijl Lemons huilt.

"What Makes You Act Like That" volgt, een gewaagde versie met wat honky tonk piano en Berkowicz en Lemons die alweer de zang delen. Akoestische gitaar, harp en brushes maken het geluid interessant en leuk; weer goed gedaan! "The Good Fight" brengt de blazers en de hammond op gang voor een gevoelvolle stemming. De plaat eindigt  met "The Ragged Heart" een song dat ons wat het country-gevoel geeft.

Dit is een goede schijf. De nummers zijn strak, de muziek en de teksten zijn geweldig, de uitvoeringen zijn helder en ons koppel zingt met veel emotie. Echt een aanrader.

tracks:

01. Half A Nothing
02. Godless Land
03. Mad Love Is Good Love
04. No Good Lover
05. Be You
06. Catch Desire By The Tail
07. Leave You On The Side Of The Road
08. Can't Keep Pretending
09. My One Good Eye
10. What Makes You Act Like That
11. The Good Fight
12. The Ragged Heart

Musicians:

Kathy Lemons: zang
Phil Berkowitz: zang en harmonica
Ian Lamson: gitaar
Chris Burns: toetsen
Endre Tarczy: bas
Derrick "D’Mar" Martin: drums