© Rootsville.eu

The McKee Brothers (US)
tiltle: A Time Like This
music: Blues - Soul - Funk
release date: october 23, 2020
label: McKee Bros Music
info artist: The McKee Brothers
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2020


The McKee Brothers zijn een vruchtbare samenwerking tussen getalenteerde muzikanten uit Los Angeles en Michigan. Hierop vinden we talrijke muzikanten terug in een lange lijst en dan mogen we zeker en vast ook niet de broertjes Denis en Ralph McKee niet vergeten want rond hen draait het hier allemaal.

Na hun 'Latin Adventure' uit 2002 en het in 2016 uitgebrachte "Enjoy It WHile You Can" is ern nu deze "A Time Like This". Hedendaagse blues vol met soul en funk en zeker de funk is hier op dit schijfje niet te versmaden. Soul & Funk daarbij horen uiteraard ook blazers bij en daarvoor tekenen Lee Thornburg en Doug Webb. De wortels van het McKee Bros.-project gaan terug naar Ann Arbor uit de jaren 70 en Detroit, waar Ralph McKee, geïnspireerd door zijn kamergenoot op de universiteit, gitarist Bob Doezema, een goedkope bas en een Silvertone-versterker kocht en begon zichzelf te leren spelen. Na een paar jaar jammen met gitarist Grant Cherry en bongospeler Pat "Doc" Roberts, begon Ralph professioneel te spelen met de eclectische All Directions-band, waarbij hij funk, jazz, blues, fusion en rock speelde in lokale clubs en af en toe reizende artiesten begeleide, waaronder de Drifters en jazzdrummer/zanger Grady Tate.

Ook deze "A Time Like This" is een mix geworden van blues, funk, soul en gospel. De bijdrage van Ralph McKee op dit album is enkel terug te vinden op het nummer de shuffle "Putt Putt Hustler" waarvoor hij de credits krijgt toegewezen. Openen doet het album met een relaxe NOLA toets op "How Can I Miss You Baby?". "It Is What It Is " is dan weer onvervalste Memphis soul waarop het met heerlijke grooves lekker swingt.

Funk krijgen we voorgeschoteld op nummers als "Whistleblower Blues" en "The Legend of Luther Stringfellow" van keyboardspeler Bobby West. Op " Don’t Cha Let It Go to Your Head" dat ook van de hand is van Mr. West nemen "The McKee Brothers" ons terug op een jazzy trip richting "The Big Easy", New Orleans net als de rhythm 'n blues sleper "Bluer Than You". The McKee Brothers durven ook al eens te freewheelen welke ze hier doen met de met reggea geïnfecteerde soulballad "Think It Over". Afsluiter van dit kleinood is het bluesy "Surreal Love ".

tracks:

01 How Can I Miss You Baby?
02 Whistleblower Blues
03 It Is What It Is
04 A Time Like This
05 Realize
06 The Legend of Luther Stringfellow
07 Don’t Cha Let It Go to Your Head
08 Bluer Than You
09 Miracle
10 A Scene From Sunday
11 Back to Love
12 Think It Over
13 Putt Putt Hustler
14 Dawg
15 The Rain
16 Surreal Love