© Rootsville.eu

The Memphis Kings (US)
tiltle: The Memphis King (EP)
music: Blues - Rhythm 'n Blues
release date: july 04, 2020
label: independent
info artist: The Memhis Kings

© Rootsville 2020


Het is niet zozeer de heropstanding van Tommy Harkenrider als "The Memphis King" maar de medewerking van Kid & Ryan Ramos samen met Nico Duportal die stof zal doen opwaaien door dit helaas maar 4 nummers tellende kleinood.

Deze geïmproviseerde sessie was het resultaat van gesprekken die onmiddellijk volgden op ons optreden op het Doheny Blues Festival. We dachten dat de gelegenheid voor ons allemaal de juiste was om op zijn minst Nico's zeldzame reis naar Californië te documenteren. Omdat we geen ander plan hebben dan kijken waar de chips kunnen vallen, zijn de resultaten gedenkwaardig. Het was een uitzonderlijke eer om Kid Ramos en zijn broer Ryan te hebben. We sloten onze dag af met een door Lazy Lester geïnspireerd nummer waaraan vriend Ben Hernandez zijn zang leende. Deze EP werd opgenomen in Orange County, CAL. in het voorjaar van 2017.

"The Memphis Kings" bestaat in eertse instantie uit de muzikanten Tommy Harkenrider, John Dominguez en Ron Felton. De band werd gevormd terwijl ze een verscheidenheid aan zangers en instrumentalisten ondersteunden, zoals James Harman, Junior Watson, Big Jay Mcneely, Paul Pigat (Canada), Lynwood Slim, John Nemeth, San Pedro Slim, Johnny Law (AUS). Hun sterke punt is een buffet van Roots Music, waarin ritme en blues, country, vroege jazz en een reeks stijlen worden gecombineerd die het vette geluid van "The Memphis Kings" weerspiegelen, naast blues en jazz. De fanbase van de Memphis King vertegenwoordigt Blues-puristen, greasers, Rockabilly-fans, dansers en motorrijders.

Blues met de nadruk op West Coast en een vleugje Twang, sidder en beef hier zijn "The Memphis Kings" met als opener "The French Twist". Meteen neemt de band ons terug mee op een rollercoaster naar het verleden met herinneringen aan namen als o.a. T-Bone Walker, Johnny Guitar Watson en Freddie King. Ook de rhythm 'n blues op "Going Back To LA" met de heerlijk herkenbare vocals van Nico Duportal. Met "Rock Ya Mama" krijgen we weerom zo een heerlijk swingend nummer waar de rifjes van Kid Ramos boekdelen bij spreken.

Als aflsuiter werd de inspiratie voor deze tearjerker gehaald bij Lazy Lester. De vocals zijn van Ben Hernandez wat de ode aan een Lazy Lester nog des te meer levendig maakt. Helaas was dit het en blijven we achter met een hele grote honger...nog van dit!

tracks:

01 The French Twist
02 Going Back To LA
03 Rock Ya Mama
04 End Of The Day

musicians:

Nico Duportal Guitar, Vocals
Tommy Harkenrider, Guitar
Kid Ramos, Guitar
Ben Hernandez, Vocals #4
Ryan Ramos, Harp #4
John Dominguez, Bass
Ron Felton, Drums