© Rootsville.eu

The Mighty Mojo Prophets (US)
tiltle: Sounds From The Jungle Hut
music: Blues
release date: 2020
label: Mojo King
info artist: The Mighty Mojo Prophets

© Rootsville 2020


De stichtende kern van de Mighty Mojo Prophets bestaat uit een winnend paar muzikanten /songwriters: zanger Tom ‘Big Son’ Eliff en gitarist Mitch ‘Da Switch’ Dow. Opgericht in 2007 in Long Beach, Californië, brengt deze formatie al hun vierde album uit.

In 2011 leverde hun eerste poging hen een Blues Music Awards op in de categorie beste nieuwe artiesten, en werden ze getekend bij het label van wijlen Randy Chortkoff, Delta Groove. Deze begaafde mannen zijn in lijn met hun glorieuze voorgangers van de West Coast Blues, zoals Mannish Boys, 44s en andere Hollywood Flames. Een genealogie die teruggaat tot Junior Watson, Little Charlie & The Nightcats en Canned Heat.

Hier vinden we de coole beat, de drive en de kwaadaardige muzikaliteit die deze scène sinds zijn geboorte kenmerken. Hun band met variabele geometrie omvat deze keer, naast de vloeiende en scherpe gitaar van Dow, een formidabel geheim wapen in de persoon van de harmonicavirtuoos Tom Richmond, en een niet te stoppen ritmesectie met de steun van een vettige Hammond.

De plaat swingt van start tot finish, gaande van boogie shuffles tot chromatische swing, slagen deze jongens erin de traditie te vernieuwen terwijl ze deze op een rijke manier voortzetten. Het is een plaat die je direct bij de ballen neemt en niet meer loslaat tot de laatste noot is uitgespeeld. Een rauwe mix van blues, swing en een vleugje soul.

Topwerk zou ik zo zeggen, en ik kijk er naar uit om die gasten ooit één op één van onze podia aan het werk te zien.

tracks:

01. Cold December
02. Jungle Hut
03. The Truth
04. Another Blues Song
05. Sweet To Me
06. Smooth
07. Burnin' Hell
08. Raise Your Hand
09. Judged By 12
10. Shorty George
11. Back In The Day
12. Just The Way It Is
13. Pawnshop Bound
14. Bela's Ukelele

Musicians:

Tommy Eliff: Zang
Mitch Dow: gitaar
Johnny Minguez: drums
Dave Deforest: bas
Tom Richmond: harmonica
Mike Malone: Hammond