© Rootsville.eu

The Neptunas (US)
tiltle: Mermaid A Go Go
music: Surfrock - Garagerock
release date: CD 2020 - VINYL 2021
label: Altered State Of Reverb
info artist: The Neptunas
promotion: KG Music Press

© Rootsville 2020


Na een lange pauze kwamen The Neptunas in 2017 weer bij elkaar voor een groot muziekfestival in Mexico. Met hernieuwd enthousiasme werkten ze samen met de legendarische Daddy-O-Grande (die het album produceerde, evenals gitaren, keyboards en geluidseffecten)) van Los Straitjackets om dit album met 15 nummers te produceren. Het is een mix van surfinstrumentalen en door surf/punk/ go-go beïnvloede vocalen - meestal originelen, maar ze kiezen ook een paar geweldige deuntjes om te coveren ("Til The End Of The Day", "Poupee de Cire, Poupee de Son" , "School Is A Drag" en "The Lonely Bull"). Het was toepasselijk dat ze tijdens de opnamesessies zelfs een mariachi-blazerssectie hadden opgenomen.

"The Neptunas" zijn drie meiden die uitgeklede surf instrumentale en garage pop vocale nummers spelen met een moderne twist. In 1994 stuurde bassist Pamita Neptuna in Los Angeles flyers op zoek naar meisjes om lid te worden van een surfband en zei: "Je hoeft niet te weten hoe je een instrument moet bespelen, maar een bikini- en pruikencollectie zijn een pluspunt!"

Tijdens deze campagne wierf ze gitarist Leslita Neptuna en originele drummer Toastita Neptuna aan om een all-girl surftrio te vormen. Ze namen hun eerste album "Scratch and Surf" op voor het beruchte punkrocklabel en de oorspronkelijke thuisbasis van de White Stripes, Sympathy for the Record Industry, en hun lo-fi-geluid werd gestold. De tournee door de VS begon, en samen met Trashwomen uit San Francisco en de 5-6-7-8s uit Japan, werden ze een van de weinige volledig vrouwelijke bands die het surf-instro-geluid aanvielen.

In 1996 verving drummer Laura Bethita Neptuna Toastita en in 1998 brachten ze een tweede album uit voor Sympathy genaamd "Let Them Eat Tuna". Op de cover van het album zijn de drie Neptuna's verkleed als zeemeerminnen met Marie Antoinette-pruiken en Pamita Neptuna die haar 8 maanden zwangere buik laat zien. Het hebben van die baby beperkte de hoeveelheid opnames en spelen die de band kon doen, hoewel ze in 1999 wel een tour door België en Nederland beheerden. In 2000 zat de band op een rustige pauze toen ze andere projecten begonnen, muzikaal en familiaal, maar zouden af ​​en toe samenkomen voor een eenmalige show.

In 2014, na een aantal jaren vrij te hebben, werd de band benaderd door de Breeders met de vraag of ze nog speelden ("Natuurlijk zijn we dat!", Logen ze) en of ze graag open wilden voor de Breeders op een West Coast-tour. Ze kwamen weer bij elkaar, leerden hun oude set opnieuw en speelden sprookjesachtige shows op legendarische locaties zoals de Showbox in Seattle en de Fillmore in San Francisco.

Gesteund door de bemoedigende ontvangst die ze kregen tijdens de Breeders-tour, werden ze uitgenodigd door hun vriend Danny Amis van Los Straitjackets om in 2017 op het Wild-O Fest in Mexico-Stad te spelen. Hun ervaring met de geweldige surfmuziekscene in Mexico was zo positief dat ze maakten plannen om terug te keren naar Mexico City om een ​​nieuw album op te nemen met Danny als producer. Het resultaat van die opname is "Mermaid a Go Go", een gloednieuw album met 12 tracks van pure surf- en garage-goodness dat in 2020 door Altered State of Reverb zal worden uitgebracht.

tracks:

01 Billy The Squid's Water Pistol
02 Secret Of The Sea
03 Undersea Grand Prix
04 Till The End Of The Day
05 Shark Tooth Necklace
06 Lord Jim
07 Mermaid A Go Go
08 Nancy Drew's Wetsuit
09 Poupee de Cire, Poupee de Son
10 School Is A Drag
11 The Abyss
12 The Lonely Bull
13 Neptuna Car Wash
14 Hey Jimmy Freek
15 Sorority Stomp

musicians:

Pamita Neptuna (bass)
Leslita Neptuna (guitar)
Laura Bethita Neptuna (drums)