© Rootsville.eu

The Night Walkers (UK/D)
tiltle: Walkin' With Friends
release date: october 2020
label: Steeplejack Music
info artist: The Night Walkers


© Rootsville 2020


Dit is de tweede en laatste cd van het duo met Roger C. Wade en Jens Turowski. Jens is helaas onverwachts overleden op 18 augustus 2020 en deze opnames worden postuum uitgebracht. Er zijn nogal wat vrienden van het duo die hebben bijgedragen aan het vormgeven van "Walkin 'With Friends". Jack O Roonie (Shakedown Tim & The Rhythm Revue) tokkelt de bas op acht van de dertien nummers. Drummer Andre Werkmeister is bekend van BB And The Blues Shacks. De mandola speler in "My Love And Pride" is Ferdinand Kraemer alias Mr. Jelly Roll (Black Patti). Marion Wade (Little Roger & The Houserockers) is te horen in drie nummers op piano en orgel.

Heerlijk groovende rock'n'roll, gegarneerd met een geweldige slide-ride, begroet de luisteraar vanaf het begin op een zeer boeiende manier. Naast het geweldige arrangement bevat "My Everday Sins" niet alleen fijne zang, maar ook de Jack O Roonie-bas, die zachtjes pompt zonder op te houden. Besmettelijke opener noem ik dat! Aan het einde van "Walkin 'With Friends" hebben we "Give Me My Heart Back".

In een gematigd tempo voeren "The Night Walkers" en de blazers een tijdloos mooie, hartverscheurende blues-serenade uit. Na dit eerbiedige nummer komt er een einde aan het album.
Het duo en hun gasten beantwoorden de vraag naar andere hoogtepunten op deze plaat op een gelaagde manier. "Cards On The Table" is bijvoorbeeld een rustieke ballad waarin de zang wordt verfijnd door effecten. Gegarneerd met solo’s van de elektrische gitaar en harp. Samen met Marion Wade op piano is "Long Day Slide" ook een van die verleidelijke langzame bluesstukken, en compleet instrumentaal.

Voor de opnames voor het album is besloten om drie covers te gebruiken. RL Burnside's "Poor Black Maddie" is erg nuchter, heeft een geweldige groove zelfs zonder drums en hier staat Roger C. Wade met zijn preekstoelfantasieën op de voorgrond. Uitstekend! "Boogie Chillen" bezorgt de luisteraar kippenvel. Fascinerend hoe alleen het duo op dit moment een heerlijk moment biedt om te pauzeren. Wie de maat bepaalt, wordt niet vermeld, maar de winnende factoren zijn de zang en opnieuw de gitaren en harpvariaties. Geweldig!

The Night Walkers  maken samen met Ferdinand Kraemer op de mandola een zeer geslaagde excursie naar het muzikale land. Juke joint vibes zijn allemaal voorzien van een bepaalde razernij. De titel van het nummer "Rhumba Thunder" is voldoende betekenisvol om te bepalen in welke richting u zich vakkundig beweegt. Dit is een zeer geslaagde plaat en een mooie homage aan de overleden Jens Turowksi, wat de plaat nog eens zo speciaal maakt.

Tracks:

01. My Everyday Sins
02. Gypsy Woman
03. Standing Here Thinking
04. Long Day Slide
05. What Have I Done
06. Cards On The Table
07. Poor Black Maddie
08. Send My Soul To The Devil
09. My Love And Pride
10. Like A Dog
11. Rhumba Thunder
12. Boogie Chillen
13. Give Me My Heart Back

Musicians:

Jens Turowski: gitaar en zang
Roger C. Wade: harmonica en zang
Jack O Roonie; bas
Andre Werkmeister : drums
Ferdinand Kraemer: mandola
Marion Wade: keys
Gary Winters: trompet
Tommy Schneller: sax