© Rootsville.eu

The Pawn Shop Saints (US)
tiltle: Ordinary Folks
music: Americana
release date: december 11, 2020
label: Dolly Rocker Records
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: The Pawn Shop Saints

© Rootsville 2020


Nee, Jeb Barry heeft "The Pawn Shop Saints" niet de rug toe gekeerd maar deze "Ordenary Folks" staat volledig in de spotlights van deze "The Pawn Shop Saints". De band is gevestigd in de afgelegen Berkshire Hills van New England en is nieuw album over gewone mensen, opnieuw uitgebracht op hun eigen Dolly Rocker Records. Deze "Ordinary Folks" is de opvolger van het dubbel album "Texas, etc", een album dat drie maanden in de "Euro Americana Charts" heeft gestaan.

Alle nummers waerden door Jeb Barry geschreven al kreeg hij op "New Year’s Eve, Somewhere in the Midwest" hulp van niemand minder dan Jason Isbell. Het album werd opgenomen in de zomer van dit jaar maar de release werd even "on hold" gezet door een oogletsel bij Jeb en vervolgens de opname voor een paar maanden en de COVID-pandemie sloot de studio af met 90% van het album voltooid. De opname was voltooid toen de beperkingen waren versoepeld, maar slechts één persoon was dat toegestaan in de studio tegelijk, wat zorgde voor langzaam gaan.

Het album opent met "You Don’t Know The Cumberland", een nummer geschreven in een hotel in Nashville na een reis door het Cumberland-gebied van de Appalachen en een jaar voor de kolenmijnevenementen in Cumberland, Kentucky van 2019. Nummers als "Old Men, New Trucks en het met twang gevulde "Body in the River" voelen aan als easy listning Americana daar waar "New Year’s Eve, Somewhere in the Midwest" als een volwaardige ballad mag worden aanzien. Met "Ain’t No Mama Here " krijgen we dan weer aangename Americana. Wie gedacht had met "Lynyrd Skynyrd" stevige Southern rock te gaan aanhoren zijn eraan voor de moeite. Evenwel is het wel een prachtig stukje storytelling over die rockin' band uit Jacksonville.

tracks:

1. You Don’t Know The Cumberland
2. Old Men, New Trucks
3. Body in the River
4. Southern Mansions
5. New Year’s Eve, Somewhere in the Midwest
6. Ain’t No Mama Here
7. Pack a Day
8. Lynyrd Skynyrd
9. Dry River Song