© Rootsville.eu

The Pilgrims (NL)
tiltle: 6IX
music: Rock
release date: march 06, 2020
label: The Pelgrims
info band: The Pilgrims
promotion: Pias (Sjuul Kok)

© Rootsville 2020


Alhoewel dat ze meestal gecategoriseerd werden onder de noemer "Rock" is deze Noord-Hollandse formatie "The Pilgrims" meer dan dat. In de late 90-tiger jaren waren ze door hun opzwepende rockmuziek bijzonder succesvol in Nederland en scoorden ze zelfs een Top 20 hit met de single "White Men". In totaal brachten ze 5 albums uit. De band wordt gedragen door de soulvolle stemintonatie van zanger en gitarist Reniet Vrieze, een equivalent van een Nederlandse Tony Joe White. Verder bestaat de band nog uit drummer Leon Klaasse, gitarist Persijn Joling en Jasper Teule op basgitaar.

Mede door een herseninfarct van gitarist Persijn Joling verdween de band ook uit roulatie. Na zoveel jaren werd mede door één van zijn dochters de interesse bij Reniet terug aangewakkerd en trokken ze terug zo terug on the road. In 2018 werd dan het "live" album "Punk Soul Rock 'n Roll" uitgebracht en nu twee jaar later komt hun nieuwste studio album "6IX" uit, dit 23 jaar na hun vorige studio album, en zo zijn "The Pilgrims" terug van weggeweest.

Op dit 16 nummers tellende album trekken ze alle registers open en laten zo hun volledige soun terug herleven, van rauwr rocksongs als luisterbare rootsmuziek. Het album werd opgenomen in de "RAW Studio" te Zaandijk en naast 14 nieuwe originals komen ze ook de fans te verrassen met twee mooie Otis Redding covers. Op zowel " I’ve Been Loving You Too Long" als de million seller "(Sittin’ On) The Dock Of The Bay" komt de soulvolle klankkleur uiteraard volledig tot zijn recht.

"6IX" werd een mix van de sfeervolle en energieke van deze "The Pilgrims". De titel verwijst uiteraard naar het zesde album.

tracks:

01 Happy
02 Big Screen TV’s
03 Looking At The Girlz
04 Rocket
05 Man With A Child In His Head
06 For Elise
07 Sexy
08 Rebel Love
09 Everlasting
10 Coffin For My Daughter
11 Wild
12 Sugar
13 Motorway
14 Thank You

bonus tracks:

15 I’ve Been Loving You Too Long
16 (Sittin’ On) The Dock Of The Bay