© Rootsville.eu

The Redusers (US)
tiltle: Freedom Fighter
music: Rock
release date: 2020
label: independent
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist:
The Refusers

© Rootsville 2020

 

Je kunt niet zeggen dat Michael Belkin en zijn enorm uitdagende krachtpatsers "The Refusers" ons niet hebben gewaarschuwd. Van het aanroepen van BS over onze institutionele status-quo in "Wake Up America" ​​(2016) tot het nog meer opruiende "Disobey" (2018), geen enkele indie-rocker heeft meer scherpzinnige waarheid gesproken aan de macht tijdens dit corrupte en politiek verdeeldheid zaaiende tijdperk. Misschien heeft onze collectieve zelfgenoegzaamheid ons in staat gesteld om die berichten de afgelopen jaren met een korreltje zout te nemen, maar in deze shitstorm van 2020 is dat geen optie meer. Misschien zullen onze angst, ongerustheid en kwetsbaarheid in de nasleep van COVID-19 en de George Floyd-moordprotesten ons wakker schudden zodat we Belkin en de jongens kunnen horen terwijl ze het moment tegemoet treden met hun nieuwste hersengolfontploffing "Freedom Fighter" .

Met zijn aanstekelijke rollende groove, anthem-achtige bezwering, "schrijven aan de muur, liefde gaat schijnen" en prachtige spirituele woorden rechtstreeks uit "2 Corinthians", laat de eerste single van de collectie "Love Never Fails" ons weten dat Belkin een optimist is in hart.

Maar de kern van "Freedom Fighter" vindt hem en The Refusers, inclusief oud-lid Christone Kingfish Ingram, toetsenist Eric Robert en Grammy-winnende drummer Brendan Hill, die zich bezighouden met vurige vernietigingen van de regering en haar diepgewortelde systemen. Hij sluit zich aan bij degenen die strijden tegen die institutionele krachten en spreekt namens de kleine jongens en meiden, die racisme, politiegeweld, een kapot gezondheidszorgsysteem, grote farmacie, propaganda, de leugens van de reguliere media bestrijdt om de schapen blindelings te laten grazen.

Omdat de meeste van deze nummers vóór het coronavirus waren geschreven, had Belkin op geen enkele manier kunnen weten wat 2020 op het punt stond uit te brengen. Maar kijk eens naar het zangerige, reggae getinte "Truth Is Treason" en zie hoe vooruitziend hij was op meerdere niveaus, "als je in bed kruipt bij de overheid, moet je de ziektes verwachten die het verspreidt, de VS is geboren uit protest en wantrouwen tegenover de overheid. Dit vers rolt als een van de vele missieverklaringen van het album, en luisteraars moeten elk punt van de door rock en soul gedreven reis raken om ervoor te zorgen dat alle rechtvaardige woede en hoopvolle oplossingen van Belkin doordringen.

Het edgy, bluesy punky titelnummer, "Freedom Fighter", heeft een ongehinderde aanpak: "Ik ben zo ziek en moe, van de vuile leugenaars, de wereld is in de war, Big Brother kijkt toe, snuffelt terwijl je praten, mensen slapen, laten we gaan schommelen! ”. Een ander wat je moet horen is de pittige, voortstuwende "Clownshow", een oproep om de wapens op te nemen tegen de 'grap' van Wall Street en de regering, "schommel de boot, snijd de touwen door, stop met leven in een vissenkom, wees geen dope , je oogst wat je zaait, het antwoord zit onder je neus verborgen.

Een ander strakke vuist, rock en soul-juweeltje is 'Shame On You', dat de hypocrisie oproept van degenen die in ivoren torens wonen die bezorgdheid veinzen over de werkende armen, 'je hebt je ziel verkocht voor een pot met goud, nu ben je aan het rollen in het deeg, maar je liefde is koud geworden, waar zijn de goede tijden gebleven? ”.


tracks:

01. Love Never Fails
02. Shame on You
03. Truth Is Treason
04. Freedom Fighter
05. Follow Your Heart
06. Clown Show
07. The Truth Will Set You Free
08. Money Talks
09. My Body My Choice
10. Troublemaker

musicians:

Michael Belkin (guitar, vocals)
Steve Newton (bass, vocals)
Joe Doria (Hammond organ, piano)