© Rootsville.eu

The Royal Bopsters (US)
tiltle: Party Of Four
music: Jazz
release date: november 13, 2020
label: Motéma
promotion: Lydia Liebman Promotions
info artist:
The Royal Bopsters

© Rootsville 2020


Een masterclass in de kunst van vocale jazz en vocalese, Party of Four demonstreert de oogverblindende mogelijkheden van vier stemmen die samenkomen als één. Bopsters Amy London, Dylan Pramuk, Pete McGuinness en wijlen Holli Ross (aan wie het album is opgedragen) worden vergezeld door gastzangers, NEA Jazz Master Sheila Jordan (91 jaar jong) die een heerlijke vertolking levert van 'Lucky to Be Me ”en NEA Jazz Master Bob Dorough, wiens humoristische opname van zijn klassieker“ Baby, You Should Know It ”een van zijn laatste opnames werd toen hij helaas in 2018 overleed. GRAMMY®-winnende bassist en jazzpersoonlijkheid Christian McBride is ook te gast op bas voor twee sterke nummers.

Party of Four volgt op de debuutrelease van The Royal Bopsters - The Royal Bopsters Project - dat een ongekende vocale jazz-top was met vijf van de meest gevierde vocal bop-innovators en vorsten uit de geschiedenis: Mark Murphy, Jon Hendricks, Sheila Jordan, Bob Dorough en Annie Ross . Het album werd uitgeroepen tot "Buitengewoon".

The Royal Bopsters, geciteerd als "deskundige beoefenaars van vocalese" in The New Yorker, vierden hun eerste release met een met sterren bezaaide, uitverkochte weeklange residentie in de iconische Birdland Jazz Club in New York met gasten Annie Ross, John Hendricks en Bob Dorough . Darmon Meader, van de New York Voices, zong tenor op het eerste album, en kort na de Birdland-show stapte Pete McGuinness, een drievoudig voor GRAMMY® genomineerde arrangeur, in de tenorstoel van de groep. Party of Four - de titel geschreven door Holli Ross - begon vorm te krijgen toen Pete en Dylan in 2016 aanvullende arrangementen aan de groep brachten. De nieuwe muziek schitterde en er werden zaden geplant voor het sensationele tweede hoofdstuk van het ensemble. NEA Jazz Master Sheila Jordan, die haar carrière begon met zingen bij Charlie Parker, en die nu, met het overlijden van Annie Ross in juli, de regerende koningin Matriarch van Vocal Bop is geworden, zei: "The Bopsters zijn mijn favoriete vocale groep." De liefde is wederzijds en The Bopsters nemen Sheila waar mogelijk op als gast in hun liveshows. Dorough, die het meest bekend is vanwege het schrijven van Schoolhouse Rock, was ook vaak te gast tot aan zijn plotselinge dood in 2018. Hij en Annie, evenals Mark Murphy, zijn allemaal erg geliefd en worden erg gemist door de Bopsters.

Elke Royal Bopster is een gerenommeerd jazzpedagoog, en gezamenlijk geven ze les in het hele scala van uitstekende jazzprogramma's in de omgeving van NYC: The New School (Londen was de grondlegger van het programma), NYU, William Paterson, Manhattan School of Music, Montclair State, City College, Hofstra en Jazz House Kids (waar London & Pramuk lesgeven en hun Vocal Academy samen hebben opgericht). De enorme collectieve kennis van de groep van de geschiedenis en techniek van de kunstvorm van vocale jazz komt op elke noot terug.
Party of Four biedt het publiek een jubelende erkenning van meerdere generaties architecten en trotse leveranciers van de vocale jazzkunst. Het album, opgedragen aan Bopster Holli Wasser Ross, is een klinkende viering van leven, ritme, harmonie en traditie in een tijd waarin de wereld wel wat opbeurten kan gebruiken.

tracks:

01 But Not For Me
02 On a Misty Night
03 How I Love You
04 Lucky To Be Me
05 Why'd You Do Me The Way You DId
06 Daydream
07 Quando Te Vea
08 Baby You Should Know
09 Our Spring Song
10 Rusty Dusty Blues
11 Infant Eyes
12 My Shining Hour