© Rootsville.eu

The Secret Sisters
tiltle: Saturn Return
music: Americana
release date: february 28, 2020
label: New West Records
promotion: Klanderman Promotion
info artist: The Secret Sisters

© Rootsville 2020


"The Secret Sisters" is een Amerikaans singer-songwriter duo dat bestaat uit Laura Rogers en Lydia Slagle. Op 28 februari komt hun nieuste creatie "Saturn Return" uit met daarop 10 niuewe nummers. Ook ons land zullen ze met de release van dit album aandoen en wel op 25 juni op de site "L'Avenir te Lier.

Laura en Lydia Rogers zijn afkomstig uit Muscle Shoals, AL. De leifde voor de muziek kregen ze van thuis uit mee want ook hun grootvader en zijn broers speelden vroeger in een groep genaamd" The Happy Valley Boys". Ze groeiden op onder de invloed van country muziek en leerden zo ook a capella zingen. In eerste instantie opteerden ze niet voor een zang carrière en gingen zo hun eigen weg. Het was pas later dat hun weg terug kwam ter kruisen.

In 2010 werden ze dan ontdekt en binnen enkele weken werden ze toegewezen aan Universal Republic Records en begon het selectieproces voor hun debuutalbum. Ze schreven ook het nummer "Tomorrow Will Be Kinder" waarbij ze de inspiratie haalden bij de tornado's die in 2011 door Alabama trokken. Een nummer dat het bracht to op het album "The Hunger Games: Songs From District 12 and Beyond,".

Het album werd opgenomen in de thuis studio van Brandi Carlile die ook de productie voor haar rekening nam. Naast het vastleggen van hun harmonie tussen de broers Tim en Phil Hanseroth en deze zussen, daagde Carlile ook de broers en zussen van Rogers uit om voor het eerst op record individueel te zingen. Het is echt uniek verenigd en harmonieus wanneer ze achter elkaar staan.

Als inspiratie voor het schrijven van deze nummers voor "Saturn Return" werd de maatschappij anno 21ste eeuw vooropgesteld en heeft eerder ook een feministisch kantje. Mooi op het album is het emotionele "Tin Can Angel". Met deze "Satrun Return" is het niet de eerste keer dat ze kwamen samen te werken met Tim en Phil Hanseroth want ook aan het album "You Don't Own Me Anymore" werkten ze reeds samen met de broertjes en Brandi Carlile.

Uit het album werden de songs "Cabin" en de ballad "Hold You Dear" reeds als single geselecteerd. Het laatste nummer werd geschreven toen Laura zwanger was van haar zoontje. Mooi en intiem album dat is uitgebracht voor een luisterend publiek.

tracks:

  1. Silver
  2. Late Bloomer
  3. Cabin
  4. Hand Over My Heart
  5. Fair
  6. Tin Can Angel
  7. Nowhere, Baby
  8. Hold You Dear
  9. Water Witch
  10. Healer in the Sky