© Rootsville.eu

The Sensational Country Blues Wonders (US)
tiltle: The World Will Brake Your Heart
music: Country - American Roots Music
release date: november 13, 2020
promotion: KG Music Press
info artist: The Sensational Country Blues Wonders

© Rootsville 2020


The Sensational Country Blues Wonders! was voor Gary Van Miert de aanzet om te beginnen met optreden en te profiteren van de levendige kunst- en muziekscene in Jersey City. De naam van de band is een eerbetoon aan alle grote groepen uit de gouden eeuw van het gospel. De band is ontworpen om de originele instrumentale opstelling van akoestische ritmegitaar, elektrische leadgitaar en contrabas na te bootsen die werd gebruikt op de eerste rock-'n-roll-platen die Elvis maakte in de Sun Studios in Memphis, TN.

Gary Van Miert is een lokale cultfiguur in zijn deel van het land. Bekend om zijn uiterlijk alsof hij zijn kleding uit de kast van Ernest Tubbs had gestolen, verbeterde de singer-songwriter, muzikant en de allround entertainer zijn vaardigheden in de nachtclubs van New Jersey, Manhattan, Brooklyn en daarbuiten. Hij en zijn band hebben op onorthodoxe locaties gespeeld, zoals begraafplaatsen, houtzagerijen, herenhuizen en zelfs een warenhuis, en zijn geopend voor beroemdheden als Marshall Crenshaw, Evan Dando en The Smithereens.

"The Sensational Country Blues Wonders!" is een band die de originele instrumentale line-up van akoestische ritmegitaar, elektrische leadgitaar en contrabas nabootst die werd gebruikt op de eerste rock-'n-roll-platen die door Elvis Presley in Sun Studio zijn opgenomen. De "Wonders" zijn een groep die zijn eigen unieke interpretatie heeft van American Roots Music - klassieke countrymuziek uit de jaren vijftig en zestig, spirituele liedjes uit de Gouden Eeuw van het Gospel en aloude Bluesnummers die teruggaan naar de groten. afkomstig uit Mississippi en Chicago. We combineren al deze elementen om een ‘unieke’ muzikale ervaring te creëren! De band bestaat uit Gary Van Miert, Malcolm Marsden en John Warren.

"The World Will Break Your Heart" is Van Mierts eerste album met origineel materiaal. Het album is een cyclus van 10 nummers van Amerikaanse rootsmuziek. Klassieke countrymuziek uit de jaren 50 en 60, down-home spirituele liedjes uit de gouden eeuw van het gospel en aloude bluesnummers die teruggaan naar de groten uit Mississippi en Chicago. Hij combineert al deze elementen in een soort muzikale ervaring.

Hoewel het album niet gepland was als conceptalbum, gaan de meeste nummers over omstandigheden en dingen in het leven die je hart kunnen en zullen breken. Zo is er het ironische "I'm Afraid of Every Goddamn Thing", het walsachtige "When Your Heart is Blue", het op punk geïnspireerde "Love Murders Your Heart" en het hedendaagse moordballad, "Mijn baby stak me neer met een steakmes".


tracks:

01 Second Fiddle To A Steel Guitar
02 I"m Afraid Of Every Goddamn Thing
03 I Can Hear The Music Play
04 When Your Heart Is Blue
05 Double Barrel Blues
06 Love Murders Your Heart
07 I Won't Change Anything
08 I'm A Heartbreaker
09 My Baby Stabbed Me With A Steak Knife
10 Privege