© Rootsville.eu

The Tibbs (NL)
tiltle: Another Shot Fired
music: Soul - Rhythm 'n Blues
release: november 20, 2020
label: Records Kicks
distribution: Sonic Rendezvous
promotion: Hans Broere Promotion
info artist: The Tribbs

© Rootsville 2020


Nee, je hoeft niet naar Memphis of Detroit voor een portie floorfillin' 'n groovin' soul en rhythm 'n blues. Nee, een uitstapje naar het Nederlandse Amsterdam is ruim voldoende, want het is daar dat je deze "The Tibbs" kunt aantreffen. Sinds 2012 zijn deze "The Tibbs" verantwoordelijk voor een blend van soul en rhythm 'n blues, dit soms door modetrends geïnspireerde ska-momenten.

Ook deze 8-koppige formatie kwam stil te vallen door de alom gekende Corona pandemie en mieken dan maar van de nood een deugd door zich terug te trekken in de "Electric Monkey's Studio" in hun thuishaven Amsterdam. Dit onder de vakkundige leiding van producer Paul Willemsen. In 2018 kwam de vocaliste Elsa Bekman zich toe te leggen op een solo-carrière en vonden ze zo de geschikte vervangster in Roxanne Hertog. Het retro gevoel bij deze Roxanne komt zo ook volledig in de spotlights te staan bij dit 12 nummers tellende "Another Shot Fired".

Het album volgt het succesvolle debuutalbum "Takin' Over" op uit 2016. Een album waardoor deze "The Tibbs" een ruime internationale erkenning te beurt viel en het album werd voorafgegaan door "Damaged Heart" dat reeds als single werd uitgebracht. Twaalf nieuwe originals waar bij "Tangled" nog de vroegere Elsa Bekman zich tussen de credits bevindt.

Met opener "The Main Course" zitten deze "The Tibbs" meteen on track en zal de weg naar de dansvloer al vlug worden opengesteld. Een nummer als "Not a Beggar" wordt beïnvloed door een ruim retro gevoel daar waar bij de single "Damaged Heart" de soul van Detroit steeds dichter en dichter komt. Met de titeltrack "Another Shot Fired" en het afsluitende "Circeo" kiezen deze "The Tibbs" voor de koers van de aanstekelijke skamuziek, al krijgen we bij het laatste instrumentale nummer ook enig disco gevoel. De 70-ties komen volledig in de picture bij het luisteren naar "What I´m Tryin´ to Say" daar waar je bij het aanhoren van de soulballad "Get Us Through the Night" nood hebt naar wat gezelschap. "Another Shot Fired" is meer dan een knappe plaat met ook voldoende internationale uitstraling. En om met de woorden van Harold Melvin en zijn "Blues Notes" te besluiten...Satisfaction Guaranteed!

tracks:

01. The Main Course
02. Not a Beggar
03. Damaged Heart
04. Another Shot Fired
05. What I´m Tryin´ to Say
06. Close
07. Mama Says
08. Get Us Through the Night
09. Soul Of My Life
10. Tangled
11. Rationality
12. Circeo

musicians:

Roxanne Hartog (vocals)
Henk Kemkes (gitaar)
Michael Willemsen (bas)
Bas de Vries (drums)
Paul Jonker (Hammond)
Berd Ruttenberg (baritonsax)
Coen de Vries (tenorsax)
Siebe Posthuma de Boer (trompet)

additional musician:

Paul Willemsen