© Rootsville.eu

The Uppertones (US)
tiltle: Easy Snapping
music: Jump blues - Rhythm 'n Blues
release date: march 20, 2020
label: Jump Up Records


© Rootsville 2020


The Uppertones is een krachtig en dynamisch trio gewijd aan het geluid van de jaren 50 in Jamaica, de Jamaican R'n'B, Jamaican boogie, calypso en mento. De kickstart van Jamaicaanse muziek van eigen bodem in de jaren 50 kwam van Amerikaanse rock'n'roll en R'n'B (rhythm & blues). Die muzikale beweging was de voorganger en moeder die uiteindelijk ska-muziek voortbracht die voorafgaat aan rocksteady en reggaemuziek. Dit trio streeft ernaar om menigten te plezieren met een stompende swingstijl vermengd met de Jamaicaanse rand en stijl.

Meteen een plaat om vrolijk van te worden, niets meer en niets minder. Vanaf opener "Got My Mojo Working" krijg je dat swingend gevoel over je. Deze "Easy Snapping" is meteen ook hun derde album en wordt uitgebracht op het Chicago label" Jump Up Records". "I'm Walking" kan ons uiteraard bekoren als die rhyhtm 'n blues floorfiller van Fats Domino, ditmaal met Mr. T-Bone en zijn trombone in de hoofdrol.

Uiteraard brengen nummers als "Reet Petite" en "Buona Sera" er de sfeer in, je kan ook moeilijk voorbij deze klassiekers in elke uitvoering dan ook. Zo is er de ska-versie van "Down In Mexico" van de onnavolgbare "The Coasters" en krijgen met " Piove" aka "Ciao Ciao Bambino" een tarantella gevoel. Afsluiter is er die klassieker van Dean Martin, ditmaal in een uptempo versie en ja "That's Amore".

tracks:

01. Got My Mojo Working
02. I'm Walking
03. Reet Petite
04. Buona Sera
05. Down In Mexico
06. Easy Snapping
07. Piove (Ciao Ciao Bambina)
08. Guarda Che Luna
09. L-O-V-E
10. That’s Amore

musicians:

Mr.T-Bone – Lead Vocals and Trombone
Phil Cuomo – Piano and Vocals
Count Ferdi – Drums and Vocals