© Rootsville.eu

The Wacky Jugs (F)
tiltle: Wired, Wild and Wicked
music: Rural Blues
release date: 2020
label:
Compagnie Des Musique Tetues
info artist: The Wacky Jugs


© Rootsville 2020


The Wacky Jugs, tien jaar geleden bedacht om hulde te brengen aan de jug-bands van de jaren 30 in het algemeen en meer in het bijzonder aan de Memphis Jug Band, is van oorsprong een trio dat met enig talent het geluid van de Sleepy John Estes en andere bluesmannen cultiveert. weleer met sterke mondharmonica's, mandolines en andere contrabassen die de combo een heel bijzondere kleur geven.

Gewend aan regionale maar ook nationale scènes, verdedigen deze Bretoenen trots een “old school blues” vol smaak en claimen ze openlijk een stijl die enigszins buiten de gebaande paden ligt, en toch. Om een ​​decennium van bestaan ​​te vieren en fatsoenlijk te delen, besloot het trio om zichzelf te transformeren in een kwintet en door te gaan met het aanbieden van een landelijke blues welke ze hebben ontleend van de meesters van het genre met liedjes die ze hebben gespeeld sinds ze verliefd werden op het genre, maar ook andere nummers waar ze nooit de tijd voor hadden om die op plaat te zetten, een fout die ondertussen werd rechtgezet.

Naast Jack Titley op zang en gitaar, Gurvan Leray op mondharmonica's en Jonathan Caserta op contrabas zijn er nu ook Joseph Detailleur op accordeon en Rowen Berrou op percussie. Ze brengen zeer gevoelige muziek die ontsnapt is uit een buitengewone ontmoeting, muziek gemaakt van klassiekers getrokken uit Leadbelly, Sonny Boy Williamson, Gus Cannon, Skip James en andere Memphis Jug Band of Sleepy John Estes maar opnieuw gebracht in een pittige saus met een grote dosis jive en zydeco, muziek uit Louisiana die een grote dosis exotisme bevat maar ook accenten uit de Chicagoblues of de Deltablues zonder ooit saai te worden.

Het is genieten geblazen met "True Religion", "Cypress Groove Blues", "Good Morning Little School Girl", "Diving Duck Blues" en andere "Big Road Blues" die op een zeer mooie en zeer originele manier aan de man worden gebracht. "Wired, Wild And Wicked" is nog niet klaar met het bekoren van fans van rootsblues , je zal versteld staan.

tracks:

01. On The Road Again
02. True Religion
03. Mingle Wood / Cypress Grove Blues
04. Fourth Street Mess Around
05. Good Morning Little School Girl
06. Milk Cow Blues
07. Diving Duck Blues
08. Come On In
09. Big Road Blues
10. Stop Dat Thing

Musicians:

Jack Titley: zang en gitaar
Gurvan Lerey: Harmonica
Jonathan Caserta: contrabas
Joseph Detailleur: accordeon
Rowen Berrou: percussie