© Rootsville.eu

Thee Holy Brothers (US)
tiltle: My Name Is Sparkle
music: Singer-songwriter
release date: november 27, 2020
label: Regional Records
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: Thee holy Brothers

© Rootsville 2020


"My Name Is Sparkle" is een ambitieus experiment waarin singer-songwriter Marvin Etzioni en zanger en multi-instrumentalist Willie Aron als "Thee Holy Brothers" hun debuut komen te maken. "My Name Is Sparkle" gaat over een androgyn personage genaamd Sparkle die op zoek is naar God. Het album kan je aanzien als een toneelstuk in twee bedrijven en verder het digitale formaat dat we opnemen inclusief de originele afsluiter "The End of Suffering.

Net als de Travelin ’Wilburys, is deze "Thee Holy Brothers" een hippe band gebouwd op geweldige songwriting en close harmony-zang. Het zijn twee, avontuurlijke en uitzonderlijke muzikanten op zichzelf en brengen zo met deze "My Name Is Sparkle" een verfrissende mix van diverse stijlen.

Sparkle reist naar Jeruzalem, de spirituele hoofdstad van de wereld, om Elvis te vinden. Sparkle overweegt zelfmoord, maar blijft uiteindelijk zoeken. In een sleutelnummer, "If God Let Go", stelt Sparkle de ultieme vraag van het stuk. "wat zou er gebeuren ... als God het zou loslaten van alles? Zou het allemaal uit elkaar vallen? Zou het altijd donker zijn? 'Misschien in een verbroken maar uiteindelijk toch verbonden wereld, zijn de vragen die Sparkle stelt nu relevanter dan ooit. Sparkle besluit zijn reis door te zingen "als jij het bent God, blijf me verpletteren" in het lied "Keep Crushing Me."

Misschien zijn we hier op onze reis als menselijk ras, omdat honderdduizenden mensen sterven COVID veroorzaakt door menselijke fouten of is het een goddelijke tussenkomst die ons dwingt ons te sluiten en opnieuw na te denken over hoe we dat doen onze weg vooruit naar de 22e eeuw? Marvin en Willie hebben er nooit echt over nagedacht om samen een album op te nemen tot dat hun rabbijn hen tijdens een tempeldienst de Heilige Broeders noemde."The" werd veranderd in "Thee" en al snel volgden de repetities.

Na een langdurige zwangerschap gedurende meerdere jaren, vanwege de dubbele tragedie van gezinsverlies en ernstige ziekte, My Name Is Sparkle is eindelijk gepland voor digitale release op 27 november 2020 op regionale records, en een cd en eventuele vinylrelease volgen hopelijk volgend jaar. Opnemen voor de follow-up is al voltooid en gepland voor de release in 2021, terwijl schrijven is al goed op weg voor een derde.

tracks:

01. Elvis in Jerusalem
02. My Name is Sparkle
03. Woman Need Man, Man Need Woman
04. If God Let Go
05. A Sudden Gunshot
06. Let the Great World Spin
07. Glad it’s Gonna Rain
08. Divine Love
09. Keep Crushing Me

bonus tracks

10. The End of Suffering
11. My Ophelia
12. Let the Great World Spin (No Horns Mix)