© Rootsville.eu

THR33 (UK)
tiltle: THR33
music: Jazzrock
release date: september 12, 2020
label: independent
info artist: THR33

© Rootsville 2020


Bij het noemen van de band als "THR33" zullen er ongetwijfeld wel enkele wenkbrauwen zich beginnen fronsen. Wanneer we dan de naam van de keyboardspeler vermelden weten al veel bluesliefhebbers dat het met Nick Steed hier gaat over de wizzard on the black & white keys in zijn eigen formatie maar ook bij zijn landgenoot Norman Beaker.

Samen met Greg Morgan op drums en Peter Mason op guitar zijn ze het trio "THR33". Op het album vinden we 9 originals terug waarbij het drietal alle credits tot zich nemen. Met dit album zet Nick Steed ons evenwel op een dwaalspoor want na zijn heerlijke album met NOLA sfeer bevinden we ons hier in het segment progressieve Jazzrock.

Met het album bevinden krijgen we meteen een flashback met invloeden van Jeff Beck, YES, Genesis, Al DiMeola, Pink Floyd, John Schofield enz. Met Nick Steed op de vocals openen de heren hier met "Set Me Free" en liefhebbers van de periode van "Traffic" zullen hier ongetwijfeld kriebels van in de buik krijgen. Met "Behind You" snijden ze het aspect symfonische rock aan en laat het trio horen dat ze bestaan uit 3 doorwinterde muzikanten.

Soms jazzy dan weer als een rockballad met onder meer "Shadows". Stilaan begon ik bij het beluisteren van dit album als stiekem te hopen op een instrumentaal hoogstandje wat we dan ook krijgen met het funky geïnspireerde "Pumpkin Soup". Hell Yeah! Bij het bespelen van de black & white keys op "Freedom" zullen de liefhebbers van de Lage Landen met heimwee terug denken aan bands als Ekseption en op "If Only Dreams Were Like This" kan je heerlijk wegdromen van een weer uitmuntend stukje vakwerk. Job well done!

tracks:

1. SET ME FREE (P.Mason/N.Steed/G.Morgan)
2. BEHIND YOU (N.Steed)
3. FREEFALL (G.Morgan)
4. SHADOWS (N.Steed)
5. PUMPKIN SOUP (P.Mason)
6. HANGING ON (N.Steed)
7. FREEDOM (N.Steed)
8. IF ONLY DREAMS WERE LIKE THIS (N.Steed)
9. SHADOWS(REPRISE) (N.Steed)

musicians:

Greg Morgan - Drums/Backing vocals
Peter Mason - Guitar/Backing vocals
Nick Steed - Keyboards/Lead Vocals