© Rootsville.eu

Tom Gilberts (US)
tiltle: Old School
music: Blues
release date: april 17, 2020
label: Polymerase Records
info artist: Tom Gilberts
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2020


Daar zijn vorige album "Grit" uit 2018 voornamelijk instrumentaal bestonden werpt deze "Old School" van Tom Gilberts een totaal andere kijk op de zaak. Op deze 12 nummers tellende "Old School" geeft Tom met deze 12 originals een nieuwe kijk op het brede scala van de blues als is de rode draad nu ook weer het instrumentale.

UIteraard zijn er ook nu weer enkele onmiskenbaare instrumentale numemrs van zijn hand zoals het swingende " Zoot Suite Shuffle", de psychedelische getinte "Sun Vibe" en "Dark Clouds". Met opener "Lady Luck" duikt hij meteen in de "Tin Pan Alley" legacy van mooie slow bluesjes. "Old School" is tevens zijn tweede album dat hij uitbrengt op "Polymerase Records" waarbij hij terug Terry Robs als producer kiest en ookk nu werd het album opgenomen in de "Falcon Recording Studio" van Dennis Carter.

Indien deze "Tom Gilberts" je nog onbekend is denk dan aan namen als Jeff back, Gary Moore en niet in het minst aan Robben Ford. Een wel uitgebalanceerd album met daarbij gebruik makend van diverse stijlen. Voor de opnamen deed Tom beroep op de uitstekende rhythm 'n blues ritme sectie met daarin Brian Foxworth op drume en Dave Captein aan de basgitaar.

Rauwe funky blues met nummers als "Ass, Gas or Grass" of het laidback gebrachte "My Paper Bag". Ook met een nummer als het mooie en jazzy "The North Folk" kijkt Tom Gilberts hier naar nieuwe horizonten.

tracks:

01 "Lady" Luck
02 Zoot Suite Shuffle
03 Ass, Gas or Grass
04 Sun Vibe
05 Old School
06 Dark Clouds
07 My Paper Bag
08 The North Fork
09 You Missed me
10 Brown's Camp
11 Nighttime
12 The Fuzz

musicians:

Tom Gilberts
Brian Foxworth
Dave Captein