© Rootsville.eu

Tom Mank & Sera Smolen (US)
tiltle: We Still Know How To Love
music: Folk
release date: 2020
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist: Tom Mank

© Rootsville 2020


Tom Mank en zijn eega Sera Smolen maken sinds 1992 samen wondermooie muziek en hebben ondertussen reeds een 7-tal CD’s op hun actief. Deze 9 nummers tellend nieuw album luistert naar de titel "We Still Know How To Love".


photo Tom Mank © Anja Cleemput

Het betreft hier melancholische folkmuziek waarbij soms een beetje blues om de hoek komt loeren. Meestal doen de tweestemmigheid in een samenspel van Tom's akoestsiche gitaar en era"s zachte strelingen op de cello je wel wegdromen in een meer onrealistische wereld. Het nummer "Bannockburn" is daarop een schoolvoorbeeld. Net als bij hun vorige album "Unlock The Sky" uit 2017 werden ook nu enkele nummers opgenomen in de "Barefoot Studio" in het Belgische Ooigem. Ook nu horen we hierop onze eigenste Kimberley Claeys en Vincent Chambon zoals op de meesterlijkte titeltrack "We Still Know How To Love", het enige nummer dat Tom samen schreef met Ellen Shae en waarop we de zeemzoete stem van Kimberley zelfs horen eindigen in het Nederlands. Een nummer dat wordt gerelateerd met WO II. Met ook medewerking van ed nederlander Gait Klein Kromhof op de harmonica.


photo Sera Smolen © Anja Cleemput

Op niet alle nummers worden we terug geconfronteerd met het verleden van de oorlogen en zo is er "1966" dat over de popcultuur gaat. en uiteraard over de summer of love. “Paris 1920” is dan weer een prachtige mijmering over het Europese interbellum. Hierbij ook het concert report tijdens hun passage in het Zeelandse Ossenisse op 22 februari 2020.

tracks:

01 Talk of The Town
02 1966
03 Bannockburn
04 We Still Know How To Love
05 Baltimore The Blues
06 Paris 1920
07 Our November Day
08 Trouble
09 One of Those Times

musicians:

Tom Mank (guitar, vocal)
Sera Smolen (cello)
Janet Cotraccia (vocal)
Jeannie Burns (vocal)
Ellen Shae (vocal)
Kimberly Claeys (vocal)
Kirsti Gholson (vocal)
Gait Klein Kromhof (harmonica)
Julie Last (vocal)
Vincent Chambon ( guitar)
Manuel Quintana (percussion)