© Rootsville.eu

Tom The Suit Forst (B)
tiltle: World of Broken Hearts (EP)
music: Blues - Bluesrock
release date: february 14, 2020
label: Retro Records
publicity: Pati deVries (Devious Planet)
info artist: Tom The Suit Forst

© Rootsville 2020


Is je vriendin of vriend een liefhebber van blues en meer bepaald de blues die overhelt richting bluesrock dan is deze "World of Broken Hearts" misschien wel het ideale Valentijns kado. Precies op 14 februari zal deze "EP" van "Tom "The Suit" Forst" zijn release kennen. Tom Forst, meestal in pak vandaar de nickname "The Suit" is een opwindende bluesrock artiest & geïntroduceerd in de Blues Hall Of Fame. Op Valentijn brengt zal hij een vervolg uitbrengen voor zijn debuut in 2017, "On Fire".

Acht jaar geleden, op 57-jarige leeftijd, was Tom een vice-president van de "Cox Communications Group", die er alles aan deed om een fulltime muziekcarrière na te streven. Hij had net het laatste collegegeld voor zijn vier kinderen betaald, en dat was de dag waarop Thomas Forst het pedaal indrukte en zich gooide op zijn levenslange droom.

In 2016 bracht "Tom The Suit Forst" zijn solo-debuut 'On Fire' uit, uitgebracht door Norwalk, Ct-gebaseerde Factory Underground Records. Geproduceerd door Grammy-winnaar Paul Nelson, side-man gitarist van Johnny Winter, bestaat dit album op blues gebaseerde rockalbum uit acht zeer persoonlijke originals en drie klassieke covers.

Voor deze "World of Broken Hearts" 4 nieuwe songs en voegde er als cover eentje bij van Willie Dixon, met name "Hoochie Coochie Man". Meteen met als opener "Last Night Train" bevinden we ons in het stevigere segment van de blues. Een nummer waarop Tom Forst als verzachting een banjo bespeelt. Zelfs tot en met "Hoochie Coochie Man" mogen we ons aan de zware beats verwachten, dito snoeiharde gitaar rifjes.

Het enige rustmoment is op het semi-akoestische "World of Broken Hearts". Op " Everything is Falling" brengt Tom een duet dat hij brengt met Christine Ohlman aka "The Beehive Queen" alvorens af te sluiter met een klassieker die we allen wel kennen.

tracks:

01 Last Night Train
02 I'm Not Over You Yet
03 World of Broken Hearts
04 Everything is Falling
05 Hoochie Coochie Man

musicians:

Tom Forst
Ryan Hommel
Christine Ohlman
Paul Nelson
James Montgomery
Ethan Isaac
Cynthia Tolson
Travis McNabb
Suzy Bessett
Tiffany T'Zelle
Mike Forst
Vincent Brike