© Rootsville.eu

Tony Holiday (US)
tiltle: Soul Service
music: Blues - Soul
release date: 2020
label: VizzTone
info artist: Tony Holiday

© Rootsville 2020


Een blues muzikant met roots in Memphis daar krijg je uiteraard ook de nodige dosis soul bij. Tony Holiday uit Memphis kwam internationaal onder de aandacht met zijn VizzTone-release uit 2019, de met sterren bezaaide "Porch Sessions", waarin hij zichzelf vestigde als een eersteklas mondharmonicaspeler en producent van moderne opnames. Met "Soul Service" blijkt Holiday ook een krachtige, soulvolle zanger te zijn en een songwriter van slimme, ontroerende rootsmuzieknummers die zijn palet uitbreiden tot meer dan blues om zijn diverse invloeden te tonen.

Geproduceerd door Grammy-genomineerde Ori Naftaly (Southern Avenue, Stax Records) bij Zebra Ranch, de familiestudio Dickinson in Independence, Mississippi, bevat het album Holiday op zang en mondharmonica, Landon Stone op gitaar, Max Kaplan op bas en achtergrondzang, Danny Banks (John Nemeth-band) op drums en producer van speciale gasten Ori Naftaly op gitaar en Grammy-genomineerde Victor Wainwright op toetsen.

Het album opent meteen met een wel zeer gekend rifje op " Payin' Rent On A Broken Home" en daarmee zitten we bij een floorfiller van Freddie King. Met 'She Knocks Me Out' deelt een titel met een vroeg Anson Funderburgh-nummer, maar is een origineel. Het album heeft met "It’s Gonna Take Some Time" een mooie ballad in huis met goede harmonieën en dito harmonica werk. "The Hustle" heeft dan weer de betere Texas blues in huis.

Afsluiten doet het album met "Ol' Number Nine" en daarmee levert Tony Holiday ons het betere soulblues werk af...

 

tracks:

01. Payin' Rent On A Broken Home
02. She Knocks Me Out
03. It's Gonna Take Some Time
04. Good Advice
05. Checkers On The Chessboard
06. The Hustle
07. Day Dates (Turn Into Night Dates)
08. Ol' Number Nine