© Rootsville.eu

Torgeir Waldemar (N)
tiltle: Love (EP)
music: Rock
release date: 2020
label: Jansen Records
promotion: Klanderman Promotion
info artist: Torgeir Waldeman

© Rootsville 2020


Eerlijk, ik heb deze Noorse rocker nog maar één enkele keer "live" mogen aanschouwen en toch wist hij meteen in te pakken door zijn wel erg doordringende muziek. Soms rock dan weer elektro-folk waarbij hij zijn band naar hoogtes wist te brengen waarbij ook wel een klein beetje symfonische soundscapes leken te ontstaan. Met nummers als het magistraal mooi klinkende "Across The River" of het rockende "Sylvia" brachten me die avond in de winterse avond in 2019 op het puntje van mijn stoel.


photo Torgeir Waldemar © Rootsville

Nu is deze "Torgeir Waldemar" er met een nieuw album dat luistert naar de naam "Love". Nu moeten we er eerlijkheidshalve bij vermelden dat dit album met zijn 5 "volwaardige" nummers eerder als "EP" moet worden beschreven maar door de muzikale uitstapjes hierop voelen als een volwaardig album aan. Trouwens wie een beetje mee is met de historiek van zijn vorige album weet ook dat dit zijn handelsmerk is. Zijn debuut EP "Take Me Home" bracht Torgeir uit in 2012. Twee jaar later volgde er zijn "Selftitled" album. Waldemar tekende dan bij "Jansen Records" waar hij 2 albums op rij uitbracht met in 2017 "No Offfering Borders" en in 2018 "Jamais Vu". Nu is er dus in 2020 het album "Love".

Voor de titel van deze digitale afdruk liet Torgeir Waldemar zich inspreren door een nummer van Beach Boy's icoon Brian Wilson. De mosterd haalde hij bij namen als Neil Young en dat wordt tijdens het album duidelijk met een nummer als "Leaf In The Wind". Deze "Love" wordt geopend met een muzikale intro waarbij je terug naar de tijd van de minstrelen wordt gekatapulteerd. Ook krijgen we met de interludiums als "The Devil Beats His Wife" en "Meeting the Indians" te horen tot welke hoogstandjes hij en zijn band wel tot staat zijn.

De andere nummers kan je onder brengen als uitstekende country-rock met "Contagious Smile" waarbij de rock terug om de hoek komt kijken. Uiteindelijk heeft deze Noor een verleden als rocker. Na de harmonieuze samenzang krijgen we vervolgens op "Truncated Souls" met nog strijkers een een jazzy trompet bovenop. Het afsluitende "Black Ocean" is niet bepaald een nummer met een songfestival lengte waardoor het afspelen van deze "Love" als volwaardig kan worden beschouwd. Knappe muziek die uiteindelijk goed tot hun recht komen door deze "Torgeir Waldemar" live te gaan bewonderen. Je wordt zo meegezogen in een wereld van rock en soundscapes.

tracks:

01 Inrto
02 Leaf In The Wind
03 Contagious Smile
04 The Devil Beats His Wife (interlude)
05 Truncated Souls
06 Meeting the Indians (interlude)
07 Heart and Gold
08 Black Ocean

Belgische concerten

29.04 De Roma, Antwerpen
01.05 Labadoux festival, Ingelmunster