© Rootsville.eu

Trio Grande (US)
tiltle: Trio Grande
music: Jazz
release date: november 13, 2020
label: Whirlwind Recordings
promotion: Lydia Liebman Promotions
info artist:
Trio Grande

© Rootsville 2020


De in Engeland geboren saxofonist Will Vinson, de Israëlische gitarist Gilad Hekselman en de in Mexico City geboren Jackson Heights, Antonio Sánchez, een inwoner van Queens, kwamen voor het eerst samen in een van de legendarische clubresidenties van de stad in het Cornelia Street Café, en de chemie en opwinding waren onmiddellijk. Elk brengt hun eigen formidabele reputatie als bandleider en componist met zich mee, maar toen ze samen begonnen te spelen en hun impulsen volgden met alle vrijheid die het basloze trio-formaat bood, ontdekten ze dat de muziek zijn eigen creatieve richtingen insloeg die verrast en verrukt was. het winkelcentrum.

De magie van het album ligt in de manier waarop zoveel verschillende muzikale elementen met elkaar worden verweven om zo'n samenhangend geheel te creëren. 'Northbound', voortgestuwd door zijn krachtig aandringende low-end gitaarriff, en 'Gocta', met zijn scala aan enorme, epische soundscapes, zijn geschreven door Sanchez en weerspiegelen zijn virtuositeit en vermogen om de kracht en opwinding van rockmuziek binnen te brengen. een verfijnd muzikaal kader.

Het opbeurende, vrolijk dansende 'Elli Yeled Tov', met zijn echo's van carnaval, weerspiegelt Hekselmans liefde voor zangvormen, of het nu pop of folk is, en laat zien hoe hij de meest complexe ritmische ideeën kan verwerken en ze eenvoudig en direct kan laten klinken. . Zijn beklijvende ballad ‘Will You Let It?’ Toont zijn totale toewijding aan melodie, terwijl de subtiele sofistifunk van ‘Scoville’ zowel een kans is om zijn gitaarkarbonades te buigen als een eerbetoon aan de gitaarmeester. Vinsons ‘Oberkampf’ is een broeierig atmosferisch stuk, dat in de verf wordt gezet door contrasterende maar even melodieuze solo's van gitaar en saxofoon, die het gemak aantonen waarmee de spelers in en uit de frontlinie kunnen bewegen en in een oogwenk van rol kunnen wisselen. 'Upside', een ander origineel van Vinson, handhaaft een elegante, onbezorgde swing, terwijl Sanchez's 'Firenze' zich ontwikkelt van een even evenwichtige cool naar een hectische coda: beide nummers laten het trio vrij blazen over een dichtgeschreven structuur in klassieke jazzstijl, maar hun visie is zo verenigd en compleet dat elk deuntje zich organisch ontwikkelt, zonder dat het klinkt als een generiek head-and-solos-stuk. Textuur en dynamiek zijn net zo belangrijk als melodie en improvisatie, allemaal briljant vastgelegd door het warme, kristalheldere studiogeluid van ingenieur Mike Marciano.

De muziek zal beschikbaar zijn op CD / DL en Limited Edition 180g Double LP met klaphoes. De LP bevat drie bonustracks: een origineel van Vinson, een liefdevolle deconstructie van John Lennons ‘Jealous Guy’ en een eerbiedige lezing van ‘Silence’ van Charlie Haden. De selectie van nummers toont de reikwijdte van de no-limit invloeden van het trio en onderstreept de geest van openheid en eenheid van doel die deze opmerkelijke samenwerking kenmerkt.

tracks:

01 Northbound
02 Elli Yeled Tov
03 Oberkamph
04 Upside
05 Scoville
06 Gocta
07 Firenze
08 Will You Let It

musicians:

Will Vinson - saxophones & keyboards
Gilad Hekselman - guitars
Antonio Sanchez - drums