© Rootsville.eu

Tawny Ellis (US)
tiltle: Love Life
music: Singer-songwriter
release date: july 24, 2020
info artist: Tawny Ellis
promotion: KG Music Press - Hemifrån (Peter Holmstedt)

© Rootsville 2020


Tawny Ellis is een ervaren singer-songwriter, beeldhouwster, actrice en producer en samen met producer Jesse Siebenberg, Ted Russel Kamp en haar partner Gio Loria werkte ze aan haar nieuwe album "Love Life" dat op 24 juli zijn release zal kennen. Als single uit dit album werd "Pretend Love" geselecteerd, deze kende vorig jaar reeds zijn release.

De opnames namen liefst 3 jaar in beslag en onthullen voor Tawny Eliis duidelijk de liefde en wel zeer persoonlijke verhalen. Het resultaat is een innige samenwerking tussen haar man Gio Loria, Jesse Siebenberg en Ted Russell Kamp.

Ellis is niet alleen een aanzienlijk muzikaal talent, maar ook een ervaren beeldhouwer met een voorouderlijke band met een van 's werelds beroemdste beeldhouwers en schilders als Edgar Degas. Haar afstamming van de impressionist geeft met zekerheid een door de familie geboren vaardigheid buiten de conventie of slechts een populair begrip, aangezien Ellis sculptuurstukken maakt die zeer vergelijkbaar zijn met die van Degas 'werk. Haar werk is over de hele wereld te vinden, waaronder een architectonisch stuk in opdracht van de stad Monrovia, CA om een historisch monument te markeren.

"Love Life" is haar 7e opname en 5e volledige album. Op haar laatste release, een EP getiteld "Ghosts of the Low Country" (2015), verkende de inwoner van Savannah, GA haar zuidelijke wortels en nam ze het album op in de beroemde Fame Studios met producer Rick Hall. De geluiden op de EP waren net zo soulvol als de regio die past bij het landschap van Muscle Shoals. Met "Love Life" beweert Ellis dat haar muziek met haar is meegegroeid.

tracks:

01 Love Life
02 Moonshine
03 Pretend Love
04 No More
05 Deep End Of Love
06 Spark Of Love
07 I Believe In You
08 Powers That Be
09 Daddy
10 Dirty Work

musicians:

Tawny Ellis-lap-steel guitar, Omnichord
Jesse Siebenberg-guitar, steel guitar, drums, piano, keys
Ted Russell Kamp-guitar bass
Jamie Douglas-drums
Gio Loria-guitar
Kaitlin Wolfberg-violin, vocals
Scarlet Rivera-violin
Quinn-drums
Brooke Lizotte-piano