© Rootsville.eu

Robin Trower, Maxi Priest & Livingstone Brown (UK)
tiltle: United State Of Mind
music: Soul - Blues
release date: october 09, 2020
label: Manhaton Records
info artist: Robin Trower, Maxi Priest & Livingstone Brown

© Rootsville 2020


Maxi Priest, een van Jamaica's meest gevierde zangers en meervoudig Grammy-genomineerde artiest heeft een samenwerking aangegaan met twee andere spraakmakende artiesten als Robin Tower en Livingstone Browns. Op 10 september lanceerde "Manhaton Records" met "United State Of Mind" de eerste single van hun debuutalbum met diezelfde titel.

Het trio schreef twaalf nieuwe nummers die leidden tot de opname van een album met de soulvolle zang van Priest en het uitstekende gitaarspel van Trower. Robin en Maxi werden slechts twee mijl uit elkaar geboren en beiden genoten van glinsterende wereldwijde carrières. Maxi Priest is een pionier geweest voor het Verenigd Koninkrijk door verschillende top 10's wereldwijd en in de Amerikaanse Billboard-hitlijsten te behalen. Geen onbekende voor duetten en kruisende genres, Maxi en Roberta Flack's tijdloze klassieker 'Set The Night To Music' behaalden de top 10 in de Billboard-hitlijsten.

Na een toevallige ontmoeting in de studio van Livingstone Brown in Brixton UK, kwamen gitarist Robin Trower en muzikant Livingstone Brown er goed uit. Ze zijn allemaal rechtstreeks beïnvloed door soul en gospel, hebben een diepe waardering voor muziek en delen een passie voor alle genres.

De selectie van 9 nummers werd opgenomen in de "State Of The Ark Studios in Richmond Surrey" met aan de knoppen Livingstone Brown. Als je voor het eerst naar ‘United State of Mind’ luistert, hoor je dat het veel meer is dan alleen een intrigerend curiosum vdoor deze samenwerking. Maxi, Livingstone en Robin hebben uitstekend werk verricht door de samenwerking met succes uit te breiden, terwijl ze tegelijkertijd hun unieke handelsmerken overal markeerden, zonder enig compromis.

Het werd een grasduinen door soul en blues waarbij ze openen met de titeltrack van het album. Met nummers als "Hand To The Sky" komt dit trio zelfs in verbinding met de soul van onder meer Marvin Gaye. Het album is als fusion, noch reggae noch rock, het resultaat is een commercieel klinkende vibe. Uiteindelijk werd deze "United State Of Mind" een uitstekend album, rijk aan commerciële aantrekkingskracht, verleidelijk en zo smooth dat het vrijwel tijdloos is. Ook vol verve en virtuositeit die hun fans zonder meer zal aanspreken en bekoren. Absoluut een om uit te beluisteren. Top!

tracks:

1) United State Of Mind
2) Are We Just People
3) Hand To The Sky
4) Good Day
5) On Fire like Zsa Zsa.
6) Bring It All Back To You
7) Walking Wounded
8) Sunrise Revolution
9) Where Our Love Came From