© Rootsville.eu

Back To Paradise (Various Artists) (US)
tiltle: A Tulsa Tribute To Okie Music
music: Tulsa Sound
release date: august 28, 2020
label: Horton Records
promotion: Devious Planet (Pati deVries)
info artist: Back To Paradise

© Rootsville 2020


In februari 2020 reisde een groep opmerkelijke Tulsa-muzikanten naar Leon Russell's beroemde "Paradise Studio" in Grand Lake in Oklahoma om het eerste album op te nemen dat daar sinds 1978 werd gevolgd. Enkele van de grootste namen in de branche opgenomen in Paradise Studio; Leon Russell, Bob Seger en Freddie King, terwijl nog meer muzikanten en creatieven ontsnapten naar fellowship in deze Okie-oase. Een Okie is een inwoner, autochtoon of culturele afstammeling van Oklahoma, wat neerkomt op Oklahoman. Het is afgeleid van de naam van de staat, vergelijkbaar met Texaans of Tex voor iemand uit Texas, of Arkie of Arkansawyer voor een inwoner van Arkansas.

Zeventien nummers geschreven door de beste van Tulsa werden in vier dagen opgenomen met zeer weinig overdubs, en geproduceerd door Jason Weinheimer & Them Tulsa Boys. In totaal namen 20 Tulsa-muzikanten deel aan de opname en de kernband bestond uit Paul Benjaman, Jesse Aycock, Grammy-genomineerde John Fullbright, Paddy Ryan en Aaron Boehler. De taal die deze muzikanten in de loop der jaren hebben ontwikkeld door live samen te spelen, heeft zijn vruchten afgeworpen door te weten wat instinctief te doen.

De muzikanten die aan het project hebben deelgenomen, hebben de nummers voor het album gekozen. De nummers die als single worden uitgebracht zijn "I'll Make Love To You Anytime " (JJ Cale), "If The Shoe Fits" (Leon Russell), "I Yike It" (The Gap Band) en "Rock n Roll Gypsies" (Jesse Ed Davis) ".

Dit is een project dat we allemaal al meer dan een decennium willen doen aldus producer Brian Horton. Deze muzikanten houden van onze regionale geschiedenis, dus Dit is een document van hun eerbetoon. We willen dat mensen de muzikanten van vandaag bekijken, maar we willen ook dat ze de muzikanten in Oklahoma waarderen die het mogelijk hebben gemaakt om vandaag een relevante muziekscene te hebben. 17 nummers genieten van die unieke sound die onder meer JJ Cale tot ons bracht van het herkenbare " I'll Make Love To You Anytime", mooie ballads als "Crossing Over", het met soul geïnfecteerde "Tramp" en een stukje legacy van Leon Russell met "If The Shoe Fits".

tracks:

01. I'll Make Love To You Anytime
02. Crossing Over
03. Tramp
04. Rock n Roll Gypsies
05. I Yike It
06. Helluva Deal
07. Black Cherry
08. Blind Man
09. If The Shoe Fits
10. I'm On Fire
11. Tulsa County
12. Ride Me High
13. I'm Gonna Get To Tulsa
14. Misery Kickin' In
15. Jealous Man
16. Can't Jive Enough
17. Mona Sweet Mona