© Rootsville.eu

Vanja Sky (HR)
tiltle: Woman Named Trouble
music: Blues
release date: march 27, 2020
label: Ruf Records
info artist: Vanja Sky

© Rootsville 2020


Vanja Sky voelt zich ongetwijfeld thuis onder het beschermende dak van "Ruf Records" want na haar "Bad Penny" uit 2018 komt op 27 maart haar nieuwe release uit, "Woman Named Trouble". De titel indachtig vermoeden we dat het er een stuk rauwer aan toe zal gaan.

Vanja Sky behoort tot de nieuwe generatie van gitaristen die de blues met de nodige passie en energie weten te brengen. Opmerkelijk is dat deze Vanja Sky nog maar enkele jaren met gitaar spelen begon, dit geïnspireerd door een plaatselijk concert, en zo verwisselde ze haar beroep van 'Chef pattisier' naar rock artist. Amper een paar jaar later had ze Kroatie al veroverd net als haar buurlanden en Duitsland.

"Woman Named Trouble" bouwt voort op wat ze reeds heeft opgebouwd en debuteert met acht originele nummers die door Vanja Sky zijn geschreven samen met gitarist Robert Wendt, plus drie klassieke covers. "Dit album heeft een klassieke bluesrock-sfeer, maar met mijn eigen touch", legt ze uit. "En het is veel zwaarder dan Bad Penny."

Samen met producer Roger Inniss nam vanja haar nummers op in de "Hamburg's Schaltona Studios" met als opener het rockende " Rock 'N' Rolla Train". Van meet af aan voel je dat vanja Sky met deze "Woman Named Trouble" dan toch voor de nog meer rauwere versie van haarzelf kiest. Zelfs wanneer Sky kiest voor de blues van grootheden , maakt ze deze covers voor haarzelf. Zo is er de funky input aan Luther Allison's "Life Is A Bitch" terwijl op "Oh Well" van Fleetwood Mac toch ook de instrumentale virtuositeit van Peter Green op het voorplan treed. Als afsluiter is er " Shadow Play " en daarmee zitten we bij die Ierse halfgod.

tracks:

01 Rock 'N' Rolla Train
02 Hard Times
03 Turn It On
04 Life Is A Bitch
05 Trouble Maker
06 What's Going On
07 Call Me If You Need Me
08 Let's Get Wild
09 Oh Well
10 Voodoo Mama
11 Shadow Play