© Rootsville.eu

Veronica Sbergia Quartet (I)
tiltle: Don't Knock
music: Blues
release date: 2020
label: Independent
info artist: Veronica Sbergia

© Rootsville 2020

 

Bluesliefhebbers zullen zich deze band waarschijnlijk nog herrinneren, ik althans wel. Ik zag ze namelijk in Toulouse de EBC winnen ergens in een ver verleden. Toen was het nog een trio met de naam Veronica Sbergia & The Red Wine Serenaders. Oooit twee platen uitgebracht vol met jaren 20 blues en echt iets wat mij wist te bekoren. Dan verdwenen ze wat van de bluesradar maar nu terug als viertal.

Het valt niet te ontkennen dat deze Covid-19-pandemie, beter bekend als Coronavirus, ons allemaal heeft gedestabiliseerd, ons bijna op onze knieën heeft gelegd en daarom is het vandaag de dag zelfs nog meer nodig om op te staan ​​om te leren hoe we opnieuw moeten beginnen. Dit doen Max De Bernardi en Veronica Sbergia vanuit hun Milanese huis. Nadat ze zagen dat hun regio ziek werd, moesten ze, na een uitgebreide reeks concerten op te geven, waaronder een lange tournee op Britse bodem die hen de hele maand juni bezet zou hebben gehad, besluiten om te profiteren van de "gedwongen opsluiting" tijd om hard te werken. En voor een muzikant om te werken is studeren, het instrument, maar ook de muziekcultuur die ze voorstellen, om er steeds meer van te maken, waardoor hun liedjes die persoonlijkheid krijgen die hen verheft in vergelijking met de eenvoudige uitvoeringen van bekende liedjes.

Veronica is bovendien, als recent bestuurslid van de Italian Blues Union, behoorlijk actief in haar nieuwe vrijwilligerswerk ten gunste van een "rechtvaardige zaak" en bestudeert samen met haar reisgenoten moderne voorstellen. Dit is weten hoe te reageren en ondertussen komen ze hier uit met een nieuw schijf, een 7-track EP waar we samen met Max & Veronica de vertrouwde Dario Polerani en zijn magische contrabas en de Hispanic (maar van Argentijnse afkomst) vinden vriend Chino Swinglide op resofonische gitaar en zang. "Don't Knock !!!", is de titel van deze cd namens Veronica Sbergia Quartet, een dip in de Amerikaanse klanken van de jaren tussen de twee oorlogen, waar de blues begon te ontkiemen en ook besmette witte muziek, in dat explosief mengsel dat enkele decennia later zou hebben geleid tot de geboorte van rock'n'roll.

Het lijkt gemakkelijk om muziek van bijna een eeuw geleden te kunnen spelen en in plaats daarvan is er niets moeilijker en moet je een echte en voorbereide professional zijn met veel liefde in je hart om geloofwaardig te zijn en de juiste sfeer over te brengen. In Italië en Europa zijn er maar weinigen zoals Max De Bernardi en Veronica Sbergia die deze mix van blues, hillbilly, swing, doo-wop en gospel zo natuurlijk kunnen interpreteren, vertellen de Amerikanen zelf.

Plaat van uitstekende makelij, gemaakt door uitstekende muzikanten en iets wat de bluesliefhebber zeker en vast zal kunnen bekoren

 

01. Don't Knock
02. Gamblin' Bar Room Blues
03. Go 'N Gei It
04. Electric Chair Blues
05. Rock It In Rhythm
06. Broken Heart
07. Don't Miss That Train