© Rootsville.eu

Ward Richmond (US)
tiltle: Highly Meditated
music: Singer-songwriter
release date: june 26, 2020
label: Independent
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: Ward Richmond

© Rootsville 2020


Dallas, TX renaissanceman "Ward Richmond", heeft vele levens geleefd. Van zijn voetbalcarrière op de middelbare school in East Dallas tot zijn wilde dagen als lid van bands als "Slick 57" en "Boys Named Sue", Richmond heeft een paar verhalen te vertellen en veel om over te mediteren. Zijn nieuwe album, "Highly Meditated", is een weerspiegeling van wilde nachten en turbulente dagen die alles omvat, van vaderschap tot zelfhulp en de toekomst. Een album waarop blijkt dat Ward Richmond niet op zijn (vuile) tong is gevallen.

Nu 41, is hij nog steeds niet klaar om gewoon naar de zonsondergang te rijden. Medio 2019 werkte Richmond samen met producer Beau Bedford (Texas Gentlemen, Paul Cauthen) om het aankomende 10-track album "Highly Meditated" te maken. Het album bevat de reflecties van Richmond over nuchter worden, vader worden, diepgaande yoga- en meditatiepraktijken ontwikkelen, en alle andere ups en downs die 40 jaar hardcore leven een kant op zal gooien.

Highly Meditated kwam na het hoogtepunt van verschillende beproevende familie-ervaringen, waaronder zijn dochter Betty bij wie op 4-jarige leeftijd de diagnose diabetes type 1 werd gesteld. Een maand later werd zijn nicht Frances geboren met "Temple Syndroom", een zeldzame chromosomale aandoening waarvoor een tracheostomie, beademing en voedingssonde nodig zijn. Deze diagnose heeft het huis van zijn zus veranderd in een virtuele IC met een fulltime staf van verpleegkundigen.

"Het omzetten van al deze emotionele energie in nieuwe nummers gebeurde heel natuurlijk", zegt hij. 'Elke zaterdag werd ik om vijf uur' s ochtends wakker met mijn 1-jarige zoon, Levi, pakte ik mijn gitaar, ging ik een paar uur zitten en begin gewoon te schrijven. De liedjes schreven zichzelf. Levi had geen andere keuze dan deze songwritingsessies te doorstaan. Nu hij 2 is, kan hij duidelijk tegen me zeggen dat hij mijn muziek niet leuk vindt. "Highly Meditated", heeft sporen van de 'rootsy vibes' uit het verleden van Richmond, maar haalt ook inspiratie uit groepen als Weezer, Sublime en Cake. Het album bevat ongelooflijk lokaal talent van een samengestelde begeleidingsband van Bedford, waaronder virtuoos Amber Baker (Sir Woman) op drums, Scott Lee (Texas Gentlemen) op bas, Charley Wiles (Paul Cauthen) en Ryan Ake (Texas Gentlemen) op gitaar met Taylor Nicks als achtergrondzang.

Het resultaat is een opwindend album dat fans van de eerdere bands van Richmond tevreden zal stellen, terwijl het een opwindend signaal inluidt en reflecterend nieuw hoofdstuk voor de dierenarts in Dallas.

tracks:

01. Everything
02. In Europe
03. High Road
04. Tina Louise
05. Shootin’ For The Stars
06. Live Oak
07. Smile
08. Hey Levi
09. I Need a Water Fountain
10. These Days