© Rootsville.eu

Watermelon Slim (US)
tiltle: Travelling Man (Live)
music: Blues
release date: 2020
label: Northern Blues Music
info artist:
Watermelon Slim

© Rootsville 2020

 

Watermelon Slim is tegenwoordig een van de meest authentieke bluesmannen ter wereld. Slim's laatste cd, “Church of the Blues”, werd genomineerd voor Album van het Jaar en Traditioneel Album van het Jaar voor Blues Music Awards 2020!


photo Watermelon Slim © Rootsville

“Travelling Man” is het ultieme in een live optreden van Watermelon Slim: een schitterende dubbel-cd met het beste van twee shows. Het meeslepende live solo-optreden van Slim is vastgelegd op deze schitterende dubbel-cd. Met Watermelon Slim op zang, mondharmonica en elektrische slide-gitaar, geproduceerd door Slim & Chris Hardwick, is “Travelling Man” een verbluffende mix van originele en klassieke bluesmelodieën (waaronder Fred McDowell's "61 Highway Blues", Howlin 'Wolf's "Smokestack Lightning" en "Two Trains Running" van Muddy Waters) over onderwerpen die zowel persoonlijk als politiek geladen zijn. “Travelling Man” vangt  Watermelon Slim op zijn best - alleen met zijn slide-gitaar en krachtige ruw uitgehouwen zang.

Watermelon Slim is slim en beschikt over de scherpe waarnemingskracht die zijn songwriting zo verleidelijk maakt. Maar of hij nu een mini-barfles, een inch-aansluiting of een zeeschelp als glijbaan gebruikt, zijn bottleneck en zangstijl onderscheiden hem in de hedendaagse roots & blues-wereld.
Hoewel deze plaat een compilatie is van optredens, geeft ze heel goed het werk van deze man weer en is zeker een must have en met zowaar 18 nummers krijg je meer dan waar voor je geld.

tracks:

01. Blue Freightliner (Live)
02. Truck Driving Songs (Live)
03. Northern Blues (Live)
04. The Last Blues (Live)
05. Scalemaster Blues (Live)
06. 300 Miles (Live)
07. Jimmy Bell (Live)
08. 61 Highway Blues (Live)
09. Smokestack Lightning/Two Trains Running (Live)
10. Frisco Line (Live)
11. Holler #4 (Live)
12. Let It Be In Memphis (Live)
13. Into The Sunset (Live)
14. John Henry (Live)
15. Archetypal Blues (Live)
16. Oklahoma Blues (Live)
17. Devil's Cadillac (Live)
18. Dark Genius (Live)